Гласът на подсъзнанието: вълшебните думи

Често дори не подозираме, че главните препятствия по пътя към реализиране на желанията ни са скрити в нас самите, в подсъзнанието ни

mislene

С помощта на метода на свободните асоциации можете да ги откриете…

За начало формулирайте мечтата си с една дума или кратко словосъчетание. Например, ако мечтаете да отслабнете, вземете думата „стройност”. Ще ви трябва лист хартия.

1. Вляво горе с големи букви напишете думата „Стройност”.

2. Под нея в колонка, т.е. една под друга, напишете 16 думи асоциации на тема стройност, които ви хрумнат „на първо четене”. Не се замисляйте дълго, пишете първото, за което се сетите. Можете да използвате и цели словосъчетания.

Например:

Младост
Крехност
Да бъдеш в центъра на вниманието
Красива рокля
Шикарни коси
Сексапил и т.н.

3. След това вземете първите две думи от колонката и „уловете” асоциацията, които те изразяват заедно. Например:

Младост/Крехкост/Първа любов

4. После вземете третата и четвъртата дума и също ги обединете с асоциация. Същото направете и с останалите двойки думи.

Например:

Да бъдеш в центъра на вниманието/Красива рокля/Купон
Шикарни коси/Сексапил/Модел

5. Ако сте изпълнили указанията правилно, ще получите осем думи или словосъчетания. След това вземете първата двойка от получилите се понятия и потърсете за тях обща асоциация.

Например:

Първа любов/Разочарование/Купон/

6. С останалите три двойки думи направете същото. Ще получите 4 думи или словосъчетания. Това ще бъдат следващите 2 двойки за създаване на нови асоциации.

7. Остават последните 2 думи, които също можете да свържете с обща асоциация. Тази последна дума асоциация за вас е много важна – това е личната ви представа за това какво за вас е свързано с понятието „стройност”.

Вгледайте се в тази дума – може да се каже, че тя е дошла при вас на-право от подсъзнанието. Какви мисли и чувства възникват, когато я свържете с първоначалната дума? Ако тази дума ви харесва и изпитвате радост, най-вероятно не съществуват никакви скрити препятствия за изпълнение на вашата съкровена мечта. Може би просто ви е нужен ясен план за действие или време, за да го реализирате. Ако например накрая се е получила думата „баланс”, това означава, че няма никакви остри проблеми, свързани с намаляването на теглото. А е необходимо просто да се балансира храненето и да се създаде правилен режим на физическа активност. Тоест стройното тяло е свързано с житейския баланс. А за постигането на тази цел е много важно и балансирането на емоционалното състояние. И наистина, в стресови ситуации е доста трудно да се въздържи човек да не „подслади” обидата, тревогата, раздразнението.

Ако думата, която се получава в края на асоциативния ред, ви тревожи или ви се струва, че по никакъв начин не е свързана с вашата мечта, това посочва наличието на скрити препятствия, за които дори не подозирате, пише „Феномен“.

Например при моя позната се получи словосъчетанието „стара мома”, което изобщо не й хареса. Тя много се
изненада и дори се разстрои, тъй като отдавна е семейна. Оказа се, че дамата смята пълните жени за по-привлекателни от слабите, и си спомня, че още като тийнейджърка често е спазвала диети. А баща й обяснявал, че мъжете не са кучета и не налитат на кости. Очевидно, думите на бащата са й повлияли силно и през целия си живот тя безуспешно се опитва да се пребори с излишните килограми, без да разбира защо така и не успява да постигне желаната стройност. Жената решава да поработи с тази скрита настройка, за да може откритият подводен камък да не пречи на изпълнението на! съкровената й мечта.

Още веднъж разгледайте думата, която се получава в края на вашия асоциативен ред. За какво ви напомня? Какво иска да ви каже вашето подсъзнание? Как да освободите пътя към своята мечта?

Отговорете на тези въпроси, направете видими всички скрити вътрешни препятствия и съкровената ви мечта ще има много повече шансове да се сбъдне…
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар