Малко известни поверия, които със сигурност не знаете

Да срещнете жена с празни кофи, както е известно, е на лоши новини

poverie
Но малцина знаят, че ако срещнат на пътя мъж с празни кофи, обратното, е на щастие и късмет.

Ако срещу вас върви служител на култа (свещеник) или страж на реда (полицай), няма да имате успех този ден.

Ако излизайки от дома, се сблъскате с възрастна жена, няма да ви върви, особено ако тя носи метла. В този случай по-добре веднага се върнете вкъщи.

Ако срещнете погребална процесия, обезателно минете на другия тротоар или тръгнете по друг маршрут. В краен случай се върнете у дома. Ако й пресечете пътя, в най-лекия вариант ще прихванете болестта, от която е починал покойникът. Ако пропуснете процесията и преминете след нея, ще си „спечелите” мазоли по краката.

Ако ви предстои дълъг път или важно начинание, а първият човек, когото срещнете, е жена, главното е първи да я поздравите – тогава ще избегнете неприятностите.

Ако срещнете на път някой познат и той ви попита: „Къде отиваш?”, не трябва да му отговаряте, а по-добре е да се върнете, иначе от думата къде ви чака беда. По-добре е да се попита пътник: „Далече ли отиваш?”.

Дъждовен червей, пълзящ през пътя, предвещава, че ще видите или ще чуете нещо необикновено.

Да се спънеш, се смята за нещастно събитие, особено ако се случи сутринта, при излизане от дома или в началото на ново начинание. Това древно поверие произхожда вероятно от спомените за времената, когато светът е бил много по-суров и опасен от съвременния и всяка грешка в координацията на движенията или невнимателност в минути на опасност е фатална. Да се спъне войник преди сражение, държавник при изпълнение на функциите си, пътешественик при тръгване на път или пристигане на нова земя, винаги е смятано за лоша поличба. Същото се отнася за човек, спънал се на прага на дома, в който влиза за първи път, или на булката при влизането в новото си жилище.

Ако се спънете по пътя към дома, предвещава назряващ домашен конфликт, а ако се спънете на прага, ще попаднете в разгара на скандала. Да – се спънете на излизане от дома, е на неуспех.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар