Касандра – най-красивата пророчица

Още приживе за ясновидците се носят легенди

kasandra
Всяко успешно предсказание поражда нови. Нещо повече – понякога човекът придобива репутацията на ясновидец, без да е направил дори и една точна прогноза! Впоследствие е много трудно да се отделят фактите и да се изясни имало ли е в действителност ясновидство, или става дума само за имитация на този феномен.

Установено е, че броят на знаменитите пророци (истински и лъжливи) нараства във времена, когато техните услуги се търсят. Колкото повече се увеличават, толкова е по-вероятно да се намираме в навечерието на големи промени, които ще настъпят всеки момент или вече са факт. И биографиите на хората, за които ще стане дума, го потвърждават.

КАСАНАРА

Тя е дъщеря на троянския цар Приам и е известна с това, че измолва от Аполон дарбата си за ясновидство. Благодарение на нея вижда как родният й град е разрушен от ахейската войска. Когато се опитва да разкаже за това на хората, дори родният й баща не й вярва.

„Стените на Троя са здрави – казва той, – и враговете ни няма да успеят да стигнат до нас.” Опитвайки се да убеди съотечествениците си, Касандра изгубва разсъдъка си и става за посмешище. За пророчествата й си спомнят едва когато те започват да се сбъдват, но тогава нищо вече не може да се направи. Интересно е, че гибелта на Троя е предсказана и от жреца на Аполон – Калхас. А друг жрец – Лаокоон, умолява троянците да не вкарват в града дървения кон, оставен на брега като подарък от ахейците. Но именно Касандра остава във вековете като символ на злощастната съдба на пророка, на когото никой не вярва. Казват, че след гибелта на Троя тя става наложница на Аякс. Но историята мълчи какво му предсказва…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

1 коментар

  1. Стоян says:

    Добре , но КОЙ и КАКВО е бил Феб Аполон ?

Добавете коментар