От какво пази червения конец?

Някога на децата са връзвали червен вълнен конец на китката и са намисляли желания

червен конец
Трудно е да се каже дали са се сбъдвали, но днес култът към червената нишка отново се завръща. Все по-често я виждаме на ръцете на звезди от киното и естрадата. За какво става дума – за талисман или за защита?

Култът към плетене на нишки е известен от древността. Жените някога са шиели собственоръчно дрехите на мъжете си, произнасяйки в същото време
най-различни заклинания за успех, здраве и богатство. В съвременния свят нишките все по-често се използват като приложно изкуство и за бродиране.

Но понякога червеният конец, завързан на лявата китка се използва като амулет против уроки. Поставят го на бебетата и децата, с него превързват пъпната връв на новородените, за да не проникват в тялото на малкия човек злите духове. Червени нишки връзват и на добитъка, за да го защитят от болести и хищници.

Смята се, че най-голям ефект има купената нишка или изплетената от близък човек и завързана от него на ръката ви. Амулетът се носи на лявата китка, защото именно отляво у човека прониква отрицателната енергия.

Ако нишката се изгуби или се скъса, това не е лош знак. Напротив – означава, че сте избегнали енергийна атака, която амулетът е поел върху себе си. Ако ви се струва, че опасността все още съществува или постоянно сте сред хора, на видно място, завръзвайте конеца всеки път, когато с него нещо се случи.

Нишките на китката могат да са не само
червени, но и сини или зелени.

Синият конец се връзва за успех, а зеленият – за богатство. Но при това е важно да обличате желанията си в слово. Не е задължително това да бъде някакво специално заклинание – обикновените думи са достатъчни, но трябва силно да вярвате в тях.

Можете и сами да си направите амулети за себе си и за своите близки и да им ги завържете собственоръчно с най-добри и искрени пожелания.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар