Европа пренаписа класическите приказки

Европа разбърка класическите приказки. Вече историята не завършва с финал, при който принцесата поглежда красивите очи на принца, влюбва се в него и вдигат пищна сватба.

Краят на историите вече обърква дори възрастните. Така например от няколко месеца в Западна Европа се прокрадва идеята да се вмъкне хомосексуализмът в приказките. Според редица неправителствени организации по този начин децата от малки ще знаят, че е възможна и друга любов. Такава, която е не само между мъж и жена, но и между двама мъже или две жени. Норвегия първа променя своите детски истории. Правителството й дори прокарва идея те да се внедряват още от детската градина, пише в. „Телеграф“.

Начало

Първоначално норвежкото правителство тиражира нови книжки от 1500 копия, в които принцът се влюбва в краля, а принцесата в кралицата. Постепенно историите, в които принцът се влюбва в друг мъж от героите, започва да завладява Западна Европа. Наскоро предизвика сензация и друга подобна приказка, при която двама принцове се борят за сърцето на красивата принцеса. В един момент, когато девойката вече е избрала своя мъж, се оказва, че двамата й кандидати са се влюбили помежду си и се готвят за сватба. Подобни сюжети веднага провокират mecho puhтрадиционалистите в Европа и ги кара да се надигнат срещу нечуваното досега писане на детски приказки. Първи реагират православните богослови, защото според тях подобни истории само биха развратили повече подрастващите.

Промиващо

И след като модерните европейци набързо създадоха новите сюжети, те се опитаха да отрекат старите класически приказки. Така в началото на тази година група евродепутати прокараха своята идея да се направи нов прочит на старите истории, в които жената е представена единствено като домакиня и гледаща децата. Според Комитета по правата на жените към Европейската комисия (ЕК) класическите произведения за деца формират в подрастващите невярна представа за съвременния свят, затова четенето на такива книги следва да се ограничи.

Странно

Сред странните интерпретации на приказни и анимационни истории попада и тази за Мечо Пух. Любимият герой на децата беше определен в Полша като хермафродит. Тогава местната власт забрани да бъде използван като символ за местен парк, въпреки че всяко второ дете обожава да гледа филмчетата за него. Полските управници го определиха като мече без пол, защото нямал панталони и бил рисуван само с червена блузка.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар