Кое е дървото покровител на всеки зодиакален знак? – продължение

Според хороскопа на друидите на всеки месец от годината съответства дърво, което по един или друг начин го определя

дървета Подобно съответствие може да се открие и с помощта на Зодиака, също построен въз основа на видимото движение на Слънцето.

ВЕЗНИ

За вас са най-подходящи маслина, палма (всякакви сортове) и бреза. Освен това можете да отглеждате у дома и екзотично кафеено дърво – то също ще ви носи благоденствие и късмет.

За да бъдете винаги във връзка със своето дърво и неговия дух-покровител, носете със себе си част от него. Най-удобни за целта са костилка, зрънце, парче кора. Ако ги обковете в сребро, амулетите ще придобият допълнителни магически способности.

СКОРПИОН

Кестени, както и всякакви дървета и храсти, на които растат ядки (в това число орехи и бадеми), са идеални дървесни спътници в живота ви, източник на бодрост и житейски успех. Ако нямате възможност да се докосвате до дървото, нека ви съпровожда неговият плод. Най-добре е да отправяте молбите си към своя дървесен покровител в 9, 15, 22 и 29 лунен ден. И нека не ви смущава тяхната трактовка като „тежки“ дни – за вашия знак колкото по-зле, толкова по-добре.

СТРЕЛЕЦ

Кипариси, туй, хвойна – това са вашите зелени помощници и източници на сила. Добре е, ако имате предмети, изработени от тяхната дървесина. В амулет може да се превърне и клонче от дървото, което да носите постоянно със себе си.

Препоръчително е да имате в дома си флакон със съответното ароматично масло – за обреда на обръщане към духа-локровител. Можете да помолите за защита в първите седем дни на лунния цикъл и непременно в съпровод на аромата, характерен за всяко дърво.

КОЗИРОГ

Вашето дърво е дъбът във всичките му разновидности, които виреят на Земята. Където и да ви отведе съдбата, нека ви съпътстват дъбът или неговите плодове – жълъдите. Духът-покровител ще. е благосклонен към вас, ако благодарение на вашите старания на земята се появят няколко нови дървета. В идеалния случай можете да посадите собствена дъбрава, па макар и само по едно дърво на година.

Най-подходящото време, когато духът не просто ще ви чуе, но и скоро ще се отзове на молбата ви, е пълнолунието (три дни преди и три дни след него).

ВОДОЛЕЙ

Нежните елша и трепетлика са вашите дървета. И нека лошата слава на трепетликата не ви плаши – ако подходите към нея с любов, тя ще ви дари с енергии от. най-висш порядък, ще ви изведе направо в Космоса. Същото е и с елшата, чиито шишарки ще послужат за прекрасен амулет за вашия дом и ще го украсят: композициите от сухи клонки на елша с изсушени шишарки са много декоративни.

Най-доброто време за контакт с покровителя е първата фаза на Луната.

РИБИ

Източникът на вашите сили се крие в две легендарни растения: в дървото ясен и в гроздето. Нека близо до дома ви вирее някой от сортовете ясен (па макар и езкотичният японски), а освен това си посадете и грозде (може и на балкона). Мистичната сила на тези растения, умножена с природната им издръжливост, ще ви пази целогодишно и ще ви дарява с енергия. Само не забравяйте да правите необходимите подаръци на духовете им и се обръщайте с молби за желания и защита само по новолуние, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар