Огледалата са портал към отвъдното?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Именно затова всеки уважаващ себе си маг има кръгло огледалце

огледало А когато в дома има покойник, някои народи имат обичая да покриват всички огледала. Целта на този ритуал е да възпрепятства проникването на тъмните сили, които привлича мъртвецът.

Съвременни изследователи се опитали да докажат, че появата на призрака на починали хора посредством използването на огледала е напълно естествена и възможна. Участниците в експеримента твърдели, че при продължителна концентрация на вниманието те действително виждали свои роднини, починали преди години. В някои, случаи роднините дори проявявали желание да общуват, разказвайки, че там, където обитават, съвсем не е страшно. Така например майка, явила се. на сина си, му съобщила за живота си в отвъдното.

Но в същото време никой от изследваните не успял да извика точно видението, което искал, тъй като призраците идвали произволно, по свой собствен избор.

Експерти в областта на паранормалните явления не съветват неопитни в тази област хора да правят подобни сеанси самостоятелно, тъй като са напълно уверени, че посредством огледала с хората могат да общуват не само близки и роднини, но и различни вредоносни духове.

Учените смятат също, че виденията в огледалата са резултат от играта на дясното полукълбо на човешкия мозък, което отговаря за въображението. Колкото е по-развито, толкова по-вероятно е проявяването на способността за общуване с призраци. В този случай огледалото играе ролята на фокус на усилията на мозъка, пише вестник Феномен

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар