5 суеверия, които е по-добре да спазваме

Ти лайф за Лекува

Поличбите и суеверията не възникват на празно място и зад всяко от тях стои история или легенда

суеверие

ЗАБРАНЕНО Е СЕ ВИЖДАТ БУЛКАТА И МЛАДОЖЕНЕЦЪТ ПРЕДИ СВАТБАТА

Тази поличба е свързана с това, че ако булката види младоженеца преди церемонията на бракосъчетанието, може да размисли в последния момент.

ЗАЕШКА ЛАПА НОСИ КЪСМЕТ

През VII в.пр.н.е. на заешкото краче гледали като на талисман, носещ късмет, тъй като имало тясна близост с източника на живота – земята. Но не всяка заешка папка е късметлийска, а само лявата задна играела ролята на амулет.

ХАЛКАТА СЕ НОСИ НА БЕЗИМЕННИЯ ПРЪСТ НА ДЯСНАТА РЪКА

Носенето на венчална халка на безименния пръст е по-скоро традиция, отколкото суеверие. Още древните римляни вярвали, че именно безименният пръст с помощта на нервната система е свързан със сърцето на човека. Освен това древните гърци, египтяните и римляните смятали, че този пръст може да изцелява от болести, тъй като се използвал за втриване на лечебни мазила

НЕ СЕ ПАЛЯТ ТРИ ЦИГАРИ ОТ ЕДНА КЛЕЧКА

Казват, че това поверие е възникнало сред войниците, които смятали, че така ще дадат на снайпериста време да открие местонахождението им. Според друга легенда „кибритеният крал Ивар Крюгер го измислил, за да разшири бизнеса си.

ДА СЛАГАШ ОБУВКИ НА МАСАТА, Е НА СКАНДАЛИ И СМЪРТ

Преди много години, когато умрял един миньор, оставили обувките му на масата. Така се появило това суеверие, което предвещавало нещастие в дома…

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар