6 съвета за дълготраен грим

От само себе си се разбира, че да се поставя грим два до три пъти на ден е едно досадно неудобство.

Това е особено вярно за ангажирани, делови жени, които дори нямат време да се хранят правилно. Въпреки че има жени, които не се стараят да нанасят повторно грима си, те също биха желали да имат по-дълготраен грим. Така че вижте нашите съвети за дълготраен грим и се усмихнете!

1. Пазете кожата си чиста

Вашият грим ще остане за дълго, само ако имате чиста кожа. Ексфолирайте кожата си и я държте хидратирана естествено с питейна вода. Повърхностните масла върху кожата причинява грима да избледнява бързо, така че почиствайте и тонизирайте кожата си и нанесете овлажняващ крем преди да нанесете грима. Ако приложите грим на суха кожа, той ще се напука.

2. Използвайте пудра за основа

Пудрата действа като грунд между кожата и фон дьо тена. Тя е базата, която държи грима по-дълго време. Получава се гладка основа, която изравнява тена на кожата и позволява нейното правилно дишане. Пудрите са отлични абсорбенти за мазнината по кожата и затова ружът ще остане за дълги часове.

3. Нанесете правилно пудрата

По-добре е да избегнете влажните основи, тъй като те не са дълготрайни. Нанесете пудрата с помощта на синтетична четка. Нанесете малко количество от пудрата, като започнете от носа и преминавате към ушите.

4. Използвайте добро качество пудра на прах

Дори когато се потите, качествената пудра ще издържи повече. Използвайте по-лек и блед тон на пудрата, за да не получите проблем, ако гримът избледнява. Използвайте полупрозрачна пудра и голяма, пухкава четка за нанасянето й.

5. Нека устните светят дълго

Лъскавите и мазни червила няма да останат за дълго. Превключете към матовите формули, тъй като те са трайни. Винаги се уверявайте, че устните ви са хидратирани, преди да приложите червилото. Също така, прилагането на прозрачен молив за устни предпазва цвета от разтичане. Ако откриете, че вашите червила не дават добри резултати, особено по време на горещините, съхранявайте ги в хладилник.

6. Спиралата

За спиралата се придържайте към водоустойчива формула. Те са по-дълготрайни. Не забравяйте, че спиралата също ще се задържи за повече време, когато се прилага в два слоя. Така ще имате извити и разделени мигли.

Следвайте тези прости съвети и и ще се занимавате с грим един път на ден. Това ви спестява време, пари и усилия!

 

6 съвета как да се отървете от подпухнали очи

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар