На какво е символ рогът? Не само на изобилието…

Рогът традиционно се смята за талисман, носещ, ако не богатство, то най-малкото финансова стабилност

 

рог на изобилие

Това е главното му предназначение, но далеч не единственото.

Рог от бик или овен неизменно ражда асоциации с кавказкото гостоприемство. Затова, ако искате вашият дом винаги да е пълен с гости, а за вас като домакини да се носят легенди, обезателно си вземете такъв талисман.

Рог на златна верига, носи големи пари: неслучайно го наричат „рог на изобилието“. При това с негова помощ можете да получите благосклонността на фортуна, като пиете от него до дъно по случай някакъв голям празник. А за да може тази капризна дама да бъде винаги на ваша страна, препоръчваме ви да използвате рога за пазене на ценни вещи: златни монети и украшения.

Рог на сребърна верига пази жилището от посегателства на крадци и мошеници, така че можете да икономисате от алармена система.

В Италия рогът е един от най-популярните талисмани, а главната му задача е да пази от съпружеска измяна. За да не се появи трети между тях, потомците на Ромул и Рем украсяват домовете си с всевъзможни рогове.

Рог от ахат е подходящ за всички женени мъже без изключение: с този талисман едва ли ще станете рогоносци.

Рог от лазурит отговаря за мъжката вярност.

Рог от черен обсидиан според легендата е носел знаменитият Казанова. Ако искате да станете неотразим любовник, носете обсидианов рог на гърдите си, желателно на кожено шнурче, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар