Кажи ми на кой пръст носиш пръстен, за да ти кажа какъв си

Пръстен на показалеца символизира жажда за власт

пръстен

Човекът, който слага пръстена си на този пръст, е честолюбив, горд и има волеви характер.

Пръстен на дясната ръка свидетелства за разсъдливост; на лявата – за склонност към истерии и мания за величие.

Можете да демонстрирате пред света красотата си, като сложите пръстен на средния пръст. Това подчертава самолюбуването и чувството за собствено достойнство. Размерът на камъка също има значение. Колкото е по-голям пръстенът, толкова повече неговият собственик се опитва да убеди всички в своята привлекателност.

За семейното си положение можете да заявите, като сложите пръстен на безименния пръст на дясната си ръка (при католиците е прието халката да се носи на лявата ръка). Още древните египтяни измислили този обичай. Те вярвали, че „артерията на любовта“, която води към сърцето, започва именно от безименния пръст. Затова започнали да носят на него венчалните си пръстени. При това тези украшения се правели от керамика, стъкло и камък. В Древен Рим подарявали на съпругата пръстен от бронз или желязо. Този жест символизирал здрави брачни връзки. А пръстени от злато започнали да се носят едва през III – IV в. от н.е.

Пръстен на палеца помага на мъжа да се утвърди в очите на околните (особено в сексуален план). Сякаш защитавайки своето мъжко начало, древните римляни и гърците носели железни пръстени на палеца, който при тях символизирал мъжествеността.

Пръстен на малкото кутре носят творческите хора, които по този начин подчертават своята необикновеност и неповторимост: художници, моделиери, актьори. Всяка творческа и интересна личност може да носи пръстен на кутрето, за да подчертае способността си да излезе извън приетите от обществото рамки на поведение и морал. Особено страстните натури винаги носят пръстен на малкия пръст.

Днес пръстени се носят дори на краката. Този стил е характерен за бляскавите девойки и вечните тийнейджъри. Няма значение на кой пръст се слага пръстенът – той показва доколко собственикът на украшението желае да се открои от тълпата. Колкото по-забележим е пръстенът на крака, толкова по-силно е развито у човека чувството му на превъзходство над останалите.

НЯКОЛКО СЪВЕТА

Не позволявайте на никого да сваля пръстен от вашия пръст – това скъсява живота ви.,

Да се измиете с дъждовна вода със златен пръстен на ръката е на богат живот.

Не предавайте на младоженци вдовишки пръстен.

Да се изгуби венчалната халка е на развод, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар