Брутално! Агенция набира моделки пред болница за анорексички!

промоции

Зарибяват момичета, болни от анорексия, да станат манекенки

 

анорексия Агенция за манекенки в Швеция хвърли в потрес целия свят. Наскоро стана ясно, че набира моделки пред болница в Стокхолм, в която се лекуват момичета, болни от анорексия.

„Служители на агенцията чакат пациентките да излязат на разходка, за да им предложат работа. Те отлично знаят разписанието на нашата болница и нямат никакви скрупули“, казва директорката на лечебното заведение Ана-Мария Сандеберг.

Т.нар. „ловци на глави“ дори имали желание да подпишат договор с немощна млада жена, която се разхождала в двора на болницата в инвалидна количка.

Отвратителната практика се е състояла преди няколко месеца и дори се е наложило екипът на болницата да промени всички графици.

„Това е ужасно! Противно е на всякаква етика! Не мога да повярвам, че някои модни агенции са стигнали дотук!“, коментира Фредо Каземи, който е директор на модната агенция „Elite Model Management“.

Въпросното лечебно заведение в Стокхолм за лечение на хранителни разстройва в момента е най-голямото в Швеция. Там се лекуват близо 2000 души, повечето от които са млади момичета.

През последните години редовно се коментира, че в агенциите работят нездравословно слаби модели. Не е тайна, че част от тях стават анорексички, за да запазят работата си.

Само в Испания и Израел е задължително манекенките да не са толкова слаби и да не страдат от анорексия, ако искат да се появят на модния подиум. В другите държави по света тези мерки са пожелателни.

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар