На море във ваната

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Дълбоко убедени сме, че морето е най-добрата рецепта за красота и здраве: прави кожата нежна, изглажда бръчките от стрес и ни снабдява с най-важното оръжие за прелъстяване – щастливата усмивка. Използвайте ваканцията си, за да се разкрасите и да се заредите със слънце за студените месеци. А ако отпуската ви е свършила, „направете“ си море у дома.

 

СОЛТА НА ЖИВОТА

Таласотерапията използва лечебни свойства на морските  водорасли, солта и водата. Тя действа благотворно на кожата и е сред най-ефикасните средства в арсенала ни срещу целулита. Ако нямате възможност редовно да се къпете в морето, решението, е просто— сипете морска сол във ваната. Модерните видове морски соли са „подобрени” с добавки на ароматни масла. Благодарение на тях ще разпуснете след напрегнатия работен ден, ще подобрите настроението си и ще активизирате метаболизма. Морската сол съдържа внушително количество макро- и микроелементи. Например калцият участва в укрепването на клетъчните мембрани и има положителен ефект върху кръвонабирането. Натрият и калият пък осигуряват проникването на хранителни вещества в клетките. Магнезият играе важна роля в процеса на клетъчна обмяна. Бромът има релаксиращо действие. Йодът нормализира хормоналния баланс и има антибактериално действие.  Ваните с морска сол действат в четири посоки:

1) „извеждат” токсините и правят кожата по-равна и еластична

2) подобряват обмяната та веществата

3) солта прониква в организма и попълва дефицита от микроелементи

4) влияят положително на самочувствието.

ВОДОРАСЛИ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ

Обвиването с водорасли популярен и ефикасен метод 3а борба с целулита и наднормено тегло, а допълнителни бонуси са освобождаването от шлаките и кадифената кожа. Спа процедурите в морски водорасли, лечебна кал или глина компенсират недостига от полезни вещества в организма, с което доказват, че красотата наистина идва „отвътре”. Водораслите активно се борят с подкожните мазнини, активизират микроциркулацията, хидратират, подобряват състоянието на нервната и ендокринната система. Казано накратко, борят се с причините за целулита, подсилват имунитета и оздравяват целия организъм.

ЗАЩО ГИ ХАРЕСВАМЕ

Концентрацията на витамини в морските водорасли е над сто пети по-висока от тази на наземните растения. Например ламинарията (т.нар. морска трева) е отличен източник на йод и има дренажно действие, което я прави лидер в антицелулитните програми.

Водораслото делесерия възстановява способността на кожата да се регенерира. Червения водорасли съдържат природна хиалуронова киселина, която хидратира и изглажда бръчките. Спирулината е шампион по съдържанието на белтъци и има имуностимулиращо, аитиоксидантно и дори противотуморно действие.

Доказано е, че съставът на морската вода е идентичен със състава на кръвната плазма на човека, затова полезните компоненти в нея се усвояват почти на сто процента. Тялото има гениалната способност да абсорбира от водораслите и морската сол точно тези полезни вещества, от които има нужда в дадения момент.

 

 

Силата на морската вода

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар