Gastrocuma

(2 клиентски отзива)

Код: 30454, 200 дражета за 35 дни Категория:

Описание

Gastrocuma

 

100% ЕФЕКТИВНА
ФОРМУЛА

Успокоява парене и болка в стомаха!
При подут корем и газове!

Опаковка 200 дражета за 35 дни
Код: 30454

 

Състав: Всяко драже съдържа: Екстракт от корен на куркума (Curcuma Longa) – 45 mg, екстракт от мента (Mentha spp.) – 45 mg, екстракт от кимион (Cuminum cyminum) – 18 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: Болки в стомаха, стомашни спазми, отделяне на газове и подуване на корема. Използва се при проблеми с храносмилането, стимулира отделянето на жлъчен сок.

 

Действие: Спазмолитично (успокоява гладката мускулатура), болкоуспокояващо, противовъзпалително, антиеметично (против повръщане), газогонно и антисептично. Подпомага отделянето на жлъчката и процеса на храносмилане.

 

Допълнително действие: Екстрактът от куркума се използва като традиционен лек при различни симптоми, свързани със стомашни неразположения – възпаление, гастрит, язва. Екстрактът оптимизира отделянето на стомашна киселина (влияе на Н2 рецепторите в стомашната лигавица) и помага за образуване на защитен слой върху лигавицата на стомаха. Някои от клиничните проучвания доказват способността на куркумата да влияе върху секрецията на жлъчката и изпразването на жлъчния мехур. Основните съединения в куркумата са под общото название куркуминоиди. Те имат силен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Доказано е, че куркуминът (основната съставка) е двоен инхибитор в метаболизма на арахидоновата киселина и възпрепятства отделянето на медиатори (фактори) на възпалението – простагландини и левкотриени. Това става чрез блокиране на ензимите циклооксогеназа и липоксогеназа. За разлика от повечето нестероидни противовъзпалителни средства, куркумата не дразни стомаха, дори напротив. С това се обяснява противовъзпалителният ефект.
Ментата има газогонно, противовъзпалително и най-вече спазмолитично и антиеметично действие. Успокоява ‘’нервен стомах’’. Стомашното разстройство често се дължи на мускулни спазми в стомашно-чревния тракт, които причиняват дискомфорт и болка. Химичните вещества, съдържащи се в ментата, отпускат тези мускули. Помагат за премахване позивите за повръщане.
Кимионът е полезен при нарушения в храносмилането, активира слюнчените жлези.

 

Начин на употреба: 3 пъти на ден по 2-3 дражета.

 

Знаете ли, че …

В световен мащаб все повече нарастват оплакванията, свързани с лошо храносмилане. Има три типа проблеми с храносмилането. При първия причината е от нарушение в храносмилателната система. Вторият вид се дължи на лошо храносмилане поради консумация на нетрадиционни храни (например при пътуване в чужбина) и трети тип, когато човек има вродена непоносимост към конкретна храна. Полезните свойства на куркумата са познати от хиляди години в Индия. Тя е и основният производител в световен мащаб. Използва се още като подправка в индийското къри и като мощен антиоксидант, съдействащ за запазване свежестта на храната. В китайската медицина куркумата се смята за билка, която подсилва кръвта.

Допълнителна информация

Тегло 200.00000000 kg
b17_0

Share this post:

Recent Posts

Няма коментари

  1. Здравка Борисова says:

    Значи, мога да ви кажа, че всичките тия лекарства, дето ги рекламират по телевизията за подутия стомах са пунта Мара. Значи, аз си взех Gastrocuma на Sanct Bernhard – невероятно лекарство, страхотен ефект. Бях почнала да приличам на балон. Какво ли не пих – не помага, само става по-зле, за няколко часа е ОК, после пак същата история. Две опаковки ми свършиха работа. Малко повече пих от предписаното, защото исках по-бърз ефект, лиших се от разни работи, за да си го купя, но ей ме сега, такъв комфорт не съм чувствала откакто бях на 20 години. Няма да сгрешите с куркумата, тя за всичко помага, чувала съм, даже, че и рак лекува, затова сега го пия само профилактично второто шише. Научих се да се пазя от разни храни, много четох за храненето и сега резултата е налице. Оня ден прекалих малко, че се видяхме с едни колежки, но изобщо не усетих тежест и подуване, защото си взех преди да седна на масата Gastrocuma на Sanct Bernhard. Това е решението за подутия корем.

  2. Таньо says:

    Аз мога да кажа, че още от ранна възраст периодично изпитвах болки в корема, което може би се дължеше на голямото количество газирани напитки, които приемах. Тогава не съм се замислял по-кардинално за това, което пия и до какво би могло да доведе то. С моето порастване за съжаление и болките се усилиха, дори според диагнозата преминаха в някаква лека форма на гастрит, което си е нещо сериозно и аз прецених, че е крайно време да взема мерки. Пробвах различни продукти, но единственият, който наистина ми помогна и определено редуцира болките е Gastrocuma на Sanct Bernhard. Пия го вече месец и мисля да си взимам втора опаковка.

Добавете коментар