Dr. Nature ВИТАМИН D3 – 473 мл

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Код: 30816 Категория:

Описание

Един от най-важните за човешкото здраве!
СЪДЪРЖАНИЕ
Витамин D3 (холекалциферол).
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ
Остеопороза, артрит, рахит, автоимунни заболявания, мускулни болки, диабет, хронична умора, хипертония, депресия, бактериални инфекции, простудни заболявания, алергии, акне.
ДЕЙСТВИЕ
Един от най-важните витамини за човешкия организъм е Витамин D. Има благоприятно влияние върху имунната, костната и нервната системи. От съществуващите 5 различни форми на витамин D с биологично значение са D2 и D3(холекалциферол), който се превръща в мощен стероиден хормон, попадайки в организма. При контакт със слънчеви лъчи витамин D3 се синтезира от кожата.
Витамин D3играе важна роля за усвояването на фосфора и калция, като регулира тяхната обмяна в организма. Те от своя страна подпомагат заздравяването на зъбите и костите. От друга страна препетствя отлагането на калций по кръвоносните съдове, сърцето и бъбреците. Наличието на витамин D в нормални количества в организма активира имунната система и помага на организма да се пребори с настинките и грипа. Оптимална концентрация на витамин D е средство за подтискане на автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, диабет, множествена склероза. Потиска развитието на ракови заболявания, стимулира клетъчната дифернциация, има противовъзпалително действие.
Оптималните нива на витамин D имат голямо значение за секрецията на инсулин, намаляват артериалното налягане и регулират нивата на кръвната захар.
Водещи учени от множество развити държави и министерствата на здравеопазването препоръчват ежедневна употреба на Витамин D, както за възрастни така и за деца. Неговата употреба е особено важна през есента и зимата, когато слънчевата активност е по-малка.
НАЧИН НА УПОТРЕБА
½ супена лъжица (7,5мл) на ден, разтворени във вода или друга течност.

Допълнителна информация

Тегло 0.00000000 kg

Също може да ви хареса…

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар