ЖЕЛЯЗО С ВИТАМИН С – 60 – капсули При недостиг на желязо! Формула, обогатена с фолиева киселина!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Разпродажба!

19.90 лв. 17.91 лв.

Код: 30213 Категория:

Описание

При недостиг на желязо! Обогатена формула с фолиева киселина!
СЪДЪРЖАНИЕ
Желязо – 10,5мг; Фолиева киселина – 150микрограма; Витамин С – 45мг.
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ
Повишени нужди на организма от желязо при бременни жени, кърмачки, период на растеж и развитие, анемия, при хора спазващи нискокалорични диети, при повишена загуба на желязо със зачестили и обилни месечни цикли, при вегетарианци, при хронично болни хора със случаи на недостатъчен прием или резорбция на желязо, при увеличени физически натоварвания, при хора нуждаещи се от голяма издръжливост, при спортисти и хора от третата възраст.
ДЕЙСТВИЕ
Желязото има огромна роля в създаването на силна имунна система, тъй като е част от всяка клетка на тялото. Организмът приема желязото чрез водата и храната, той не го произвежда. Желязото е комплексообразуващият елемент на хемоглобина, който разнася кислорода в тялото. При недостиг на желязо в организма, децата получават поведенчески проблеми и забавяне на растежа. Дефицитът на желязо при бременни жени, може да доведе до преждевременно раждане и ниско тегло на новороденото.
Фолиевата киселина е важна за ембриогенезата и кръвотворенето. Повишава физическата и умствената работоспособност. Подсилва имунитета и метаболизма на хомоцистеина. Допринася за нормалния растеж на тъканите и синтеза на аминокиселините при бремнните жени.
Витрамин С помага за нормализиране функцията на кръвоносните съдове и производството на колаген, помагайки на желязото да се усвои.
Продуктът подпомага детоксикацията на черния дроб, активира жизненоважни ензимни процеси, участв ав синтеза на хормоните и предаването на нервните импулси. Много важен за профилактика при анемия. Увеличава съпротивителните сили срещу стреса и болестите, концентрацията и работоспособността.
НАЧИН АНА УПОТРЕБА
Приема се по 1 капсула на ден, по време на хранене с малко вода.

Допълнителна информация

Тегло 0.00000000 kg

Също може да ви хареса…

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар