ВИТАМИН А – 180 капсули Първият витамин! За здрави очи и кожа!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Код: 30497 Категория:

Описание

Първият витамин! За здрави очи и кожа!
СЪДЪРЖАНИЕ
Всяка капсула съдържа 800микрограма Витамин А под формата на ретинил палмитат.
ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ
Проблеми със зрението, конюктивит, катаракта, различни кожни заболявания, акне.
ДЕЙСТВИЕ
Витамин А е особено важен за зрението, здравата коса и кожа, за образуването на зъбното вещество и костната тъкан. От десетилетия се използва за лечение на различни кожни заболявания, като акне, заболявания на зрителния апарат, катаракта. При недостиг на този витамин човек се затруднява да вижда през нощта. Има опасност очната ябълка да стане уголемена и суха. В напредналите фази на дефицит се стига до възпаления и ерозия на роговицата. Слепотата може да се причини от тежък недостиг на витамин А.
Витамин А е наричан пръв сред витамините, заради главната му роля при растежа и по отношение на действието на другите витамини. При повишено екологично натоварване на човека спомага за преодоляване на риска от развитието на онкологични и други заболявания. Има антиоксидантен ефект и мощно имуностимулиращо действие. Помага при предменструален синдром, тежки менструални течения, болест на Корн, диария. Витамин А е необходим за поддържането на репродуктивната функция при жените и мъжете, подобрява синтеза на полови хормони.
НАЧИН НА УПОТРЕБА
Приема се 1 капсула двневно с 1 чаша вода. Препоръчва се приемът му да е с храна, богата на мазнини.
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…
Витамин А е открит през 1913 година, когато учени констатират, предпазващото му действие от нощна слепота. През 1932 год. Е установено, че про-витамин А или бета-каротин е прекурсор на витамин А. При прием на бета-каротин, чрез ензими в храносмилателния тракт, се произвежда по естествен път витамин А. Витамин А е мастноразтворим, натрупва се в черния дроб и може да престои там дълго време. Произвежда пигментите в ретината на окото, поради което е известен като ретинол. Спомага за формирането и поддържането на здрави скелет, зъби, лигавицата на мембраните, меката тъкан, кожата, баланса на кръвната захар и имунната функция.

Допълнителна информация

Тегло 0.00000000 kg

Също може да ви хареса…

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар