Слънчевата янтра дарява благополучие, здраве, дълголетие

Янтрите могат да се използват като талисмани и помагат за реализирането на целите, за постигането на щастие и успех

янтра
Слънцето е главната астрологическа планета, която във ведическата традиция се съотнася с божеството Суря, даряващо щастие, благополучие, здраве, дълголетие. Янтрата на Слънцето трябва да се постави в източната част на дома (тъй като именно на изток изгрява Слънцето, даряващо живот на всичко живо). Янтрата на Слънцето оказва позитивно влияние и върху жилищното пространство, и върху състоянието на неговите обитатели, защитава от негативни ментални състояния – депресия, меланголия, раздразнителност.

Външният квадрат в жълт цвят съответства на елемента Земя и олицетворява материалния свят. Вътрешният кръг с шестлистния лотос символизира световната душа, както и емоционалната сфера. Малкият кръг, в който е вписана шестолъчна звезда, означава вселенската ментална сфера и силата на мисълта.Триъгълникът с върха нагоре символизира триаспектния бог, който е Създателят’ (червеният връх), Пазителят (жълтият връх) и Разрушителят (синият връх). Триъгълникът, насочен с върха надолу, е универсалната женска енергия Шакти. И двата триъгълника олицетворяват съединението на Бога и Богинята – на духа и енергията.

В центъра на янтрата е символът на самото Слънце – зримо въплъщение на Космоса, на Висшия свят, на духовните сили на Вселената. Символ на сиянието на Светлината, могъществото на Слънцето, което, както и божеството, носи в себе си и съзидателно, и съхраняващо, и разрушително начало. Ако се прокара паралел с денонощните ритми, при изгрева си Слънцето ни дарява съзидателна енергия, по обяд – съхраняваща, а по залез – разрушителна.

Именно затова ритуалите, насочени към умножаване на благата, трябва да се провеждат по изгрев, а за избавяне от негатива – по залез.

За да усилите положителното влияние на янтрата на Слънцето, трябва редовно да произнасяте мантрата: „Ом намо бхагавате рамачандрайа намаха”. „Ом” е обръщание към триединния Бог (Създателя, Пазителя и Разрушителя), „намо” е израз на почитание, „бхагавате” – божествено начало, „рамачандрайа” – възвание към седмото въплъщение на Вишну, пазителя на света. Рамачандра е главен герой в индийския епос „Рамаяна” и традиционно се изобразява с лък и стрели, които са символи на слънчевите лъчи. Той разрушава злото, насилието, ненавистта и защитава всички световни блага.

Всяка сутрин, гледайки янтрата, съзнателно произнасяйте думите на мантрата – това ще повлияе благотворно върху физическото и менталното ви здраве, ще отстрани препятствията, затормозяващи духовното ви развитие и препятстващи постигането на благополучие и процъфтяване, ще създаде позитивна атмосфера в дома и хармония в душата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар