Твоят наръчник за красив педикюр

Отстрани стария лак, почисти хубаво нокътните плочки и ги оформи внимател­но с мека пила за нокти.

    1. Започни с левия крак, като отстраниш всички втвърдявания и неравности по кожата с пила за крака.
    2. Нанеси ексфолиант за крака с лимон и екстракт от за­харна тръстика или скраб с градински чай и бадем, и нежно масажирай стъпалата, за да полираш и тонизираш кожата. Измий, попий и увий крака в чиста топла кърпа.
    3. Отвий само пръстите, внимателно избутай кожичките назад със скосена пръчица и полирай повърхността на ноктите (не пре­калявай, за да не ги изтъниш много), за да загладиш набраздяванията и да изчистиш евентуалните оцветявания.

  • Махни кърпата и намажи стъпалото с интензивна маска за крака с лавандула, за да хидратиращ и омекотиш кожата  (избягвайки  областта на ноктите). Мушни крака в найлонова торбичка и увий отново стъпалото с кърпа. Сега приложи стъпките от 2 до 5 и върху десния крак.
  • Премахни маската от левия крак с помощта на влажна топла хавлиена кърпа. Втрий стимулиращ и омеко­тяващ мус за крака, върху цялото стъпало, заедно с петите и пръстите на краката (без да мажеш ноктите). Повтори същото и върху десния крак.
  • Сложи разделители за пръсти на двата крака и подготви повърхността на ноктите с най- фината пила и изравняваща браздите основа (ако има нужда) или обикновена база, която ще осигури по-добра спойка с лака.
  • Премини към цвета. На­неси два тънки пласта от лака и ги запечатай отгоре с топ-лак. Изчакай 45 секунди и напръскай ноктите със спрей за бързо съхнене. Върху кутилулите нанеси специално олио с портокалов екстракт,  което ще ги подхрани и изглади.

Вижте още една идея за красив педикюр…

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар