Зимният студ изсушава ноктите: рецепти и съвети за слаби нокти

Ноктите страдат от студа, който изсушава плочката и тя започва да се цепи

През зимата е важно да се грижите за тях редовно. Когато нанасяте крем на ръцете, старателно втривайте по нокътя и най-вече в корените му. Кремът трябва да е с повишено съдържание на витамин А и Е. Добре ще подейства на маникюра ви и масло от лайка или цитруси. Капнете на нокътя и разнесете добре.

Цепенето на ноктите може да е причинено и от недостиг на мастни киселини в организма, най-често на линолиева

Тогава обърнете внимание на храненето си (включвайте повече растителни мазнини). Нанасяйте на ноктите козметични масла от какао или кокос.

Добре е 1 -2 пъти в седмицата да правите подхранващи вани на ръцете. Така ще комбинирате грижата за ноктите и за кожата.

Йодът е отлично средство за укрепване на ноктите. Медицинският е спиртен разтвор и допълнително ще пресуши плочката. Затова не трябва да се нанася в чист вид, а само като основен компонент. Разтворете 2 с.л. морска сол в половин чаша топла вода. Добавете 4 с.л. портокалов сок и 4 капки йод. Леко загрейте сместа и дръжте пръстите в нея 15 минути. След това нанесете хранителен крем. Друг вариант е да смесите 3-4 с.л. зехтин с 4 капки йод. Загрейте и дръжте ноктите 10 минути.

Високото съдържание на витамин С в лимоните лекува ноктите

Но трябва да внимавате да не прекалите. Лимонената терапия се провежда в курс от 2-3 месеца, като честотата е само веднъж в седмицата. Смесете 3 о,л. растително масло с 1 ч.л. лимонов сок. Леко загрейте на водна баня и дръжте пръстите във ваничката 15 минути. След това не мийте ръцете, а ги попийте със салфетка. Друг вариант е към шепа морска сол да добавите 2 с.л. сок. Разбъркайте и оставете да се размекне. Мушнете ноктите в сместа, дръжте ги 10 минути и след това ги топнете в студена вода. Попийте със салфетка.

Може да избелите плочката, като я натриете с лимонов сок. Тази процедура направете само 2-3 пъти. Задължително след това нанесете какаово масло на ноктите, за да предотвратите пресушаването им.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар