Стегнете шията с маски от природата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Времето е за разголените рокли и блузи

шия

Но това ни задължава да се погрижим и за кожата на шията. Ако тя е изсушена, загубила своята еластичност и с хоризонтални бръчки, не е добре да използваме кремовете за лицето, а да купим специална козметика с колаген и еластин.

Сутрин масажирайте врата със зехтин, като движенията са плъзгащи в посока отдолу нагоре, а след това потупващи. Много полезни са топлите компреси с растителни масла – например бадемово, загрято на водна баня, и с прясно мляко. Потопете марля в горещо мляко и я увийте около шията. Поставете фолио, а отгоре -затоплена кърпа.

Ще забавите появата на бръчките с маски. Подходящи са подхранващите с мед, зехтин и разбит жълтък. Или с растителни масла и жълтъци.

Петната ще изтриете с краставични маски, които имат овлажняващо и избелващо действие. Смесете настъргана наситно краставица с няколко капки лимонов сок, мед и оризово брашно до получаване на гъста каша. Сложете я на дебел пласт върху шията.

Контрастните компреси действат стягащо на отпуснатата кожа. В купи с гореща и студена вода натопете по една малка хавлиена кърпа. Изстискайте ги и редувайте последователно гореща със студена.

Кожата и мускулите на шията ще стегнете с обтривания – с кубче лед от отвара на магданоз, мента или липа.

Ако имате двойна брадичка, ще стегнете мускулите със сутрешна гимнастика. Легнете по корем в края на леглото и отпуснете главата надолу. Повдигнете я бавно и започнете да я изтегляте, колкото можете назад. След това върнете в изходно положение. Упражнението се изпълнява 10 пъти, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар