Кожата на шията изисква два пъти повече грижи

Фината кожа на врата се отпуска и старее по-бързо от лицето

 

кожа

Тя се нуждае от почистване с тоалетно мляко, тонизиране и витаминозни кремове. Кремът се нанася с нежни движения в посока отдолу нагоре. В никакъв случай не бива да се разтяга кожата.

Веднъж седмично правете топли маслени компреси – със зехтин или с бадемово масло, които ще загладят пръстените на шията.

Ще активирате кръвообращението с контрастни компреси. Поставете върху шията и деколтето за 2 минути парче марля, напоена с гореща вода. След това топнете марлята в студена вода и я поставете за 1 минута. Повторете 3-4 пъти, като завършите със студен компрес. Подсушете и нанесете овлажняващ крем.

Хидратирайте кожата със зеленчукови маски. Върху тензухено парче наредете колелца краставица и внимателно увийте врата. След 20 минути отстранете, изплакнете с хладка вода и сложете крем. Или към 4 с.л. сок от моркови прибавете 1 с.л. смлени овесени ядки и 1 ч.л. зехтин.

Избирайте козметика с ретинол, която ще активира синтеза на колагена и ще ускори регенерацията на клетките, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар