Лесни прически от червения килим

Полезен гид за мързеланки… Без коварни конструкции или пластове екстеншъни…

Анна Муглалис

Гладко прибрана

За всеки път, когато се налага набързо да трансформираш дневната прическа във вечерна. Прокарай път над чупката на веждата, с пръсти нанеси малко заглаждаш крем и среши настрани с помощта на гъст гребен. Прибери косата отзад в ниска опашка или малко кокче охлюв, закрепено здраво с фиби.

Заглаждащ крем Advance Techniques straight & Sleek Smoothing cream N0 34108, 9,50 лв., Avon

Кийра Найтли

Стилно каре

Късото, леко етажирано каре, покриващо челюстта, е супершик. За да го поддържаш в отлична форма и дължина, е добре да сядаш редовно на фризьорски стол.

Вкъщи използвай специален заглаждащ балсам с отмиване, който се активира от топлината на сешоара.

Термоакктивна грижа с изплакване Nutri-Thermique, 57 лв., Kerastase

Алекса Чънг

Небрежен полукок

Идеално решение за дните, в които косата не е в най-добрата си форма. Впръскай сух шампоан в корените, наведи глава, разроши хубаво косата с пръсти и изправи рязко. Отдели предната част на косата и оформи с пръсти, пусни няколко свободни кичура покрай овала и прибери останалата коса в небрежен кок или опашка.

Сух шампоан за честа употреба Gentle Dry Shampoo, 17,21 лв., Klorane

Ванеса Паради

Класически път в средата

Ако имаш фина коса, която при сушене се оплита и къса, не си спестявай защитния балсам за коса, който има задачата да обгърне косъма с ревитализиращ филм. Суши бавно и на ниска степен, а вместо четка, опитай да използваш пръстите си.

Заздравяващ и хидратиращ балсам Nature Fusion Conditioner, 5,50 лв., Pantene

Клаудия Шифър

Ала Бриджит Бардо

Деликатното русо обикновено губи блясъка си само седмица след боядисването. Решението – шампоан с лайка, който да подсилва златистите нюанси. При оформянето е важно добре да заглаждаш кичурите, защото изпръхналата като перушина коса не говори за особен стил и класа.

Шампоан за руса коса Chamomile and Honey Shampoo, 2,99 лв., Garnier

Лили Алън

Плътен бретон и висок кок

Зимата изсмуква и последната капчица оптимизъм от косата, За да й помогне да остане върху скалпа, използвай укрепващ шампоан против косопад. Когато прибираш косата, в никакъв случай нестягай силно! По-добре използвай широка шнола, фиби или игла за кок.

Енергизиращ шампоан против косопад Dercos Energising Shampoo, 19,90 лв., Vichy

Лий Лезарк

Гарваново черно каре под раменете

Класическо изпълнение в нов аранжимент – строгото черно каре стои по-меко, когато се спуска под брадичката. Пътят в страни ще олекоти и облагороди излъчването, а здравият и блестящ цвят на косата няма да позволи на околните да откъснат очи от теб.

Защитна боя с растителни пигменти Phytosolba Color 25 лв. Phyto

Елиза Седнауи

Неогрънч стил

Ако природата те е дарила с гъста и здрава коса, заложи на новата вълна – привидно небрежна, но всъщност добре обгрижена. Напръскай обилно с хидратиращ спрей, увий хаотично на широки ролки или 2-3 хлабави кока до нивото на ушите, изсуши и пусни свободно косата.

Овлажняващ спрей с макадамия и алое Naturals Moisturizing Mist No 06106, 2,90 лв., Avon

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар