Скорпионът e най-големият егоист в Зодиака

Ти лайф за Лекува

Скорпионът е осмият знак в Зодиака, вторият воден и третият фиксиран знак, чиито символи са змия, скорпион и орел


Знак на скритата енергия, управляващ процесите на превръщане на течните тела в твърди. Знакът подчертава добродетелите и пороците – на каквото и да обърне внимание Скорпионът, той няма да е нито лекомислен, нито равнодушен. Скорпионът формира ярко изразена независима личност, в която наред с гордостта, упоритостта и своеволието, има и много състрадателност.

Проявява способности към окултни науки и свръхчувствено възприятия. Отличителна черта на знака е страстта, интензивността на преживяванията.

Скорпионът се смята за най-егоистичния от всички зодиакални знаци

Това мнение е предизвикано от стремежа му към реализация на набелязаната цел, от една страна, и доминиращата роля, която играе в обществото поради способността си за концентрация на мисълта и волята, от друга.

Егоизмът на Скорпиона обикновено се извежда от неговата енергопоглъщаща природа, подобна на останалите знаци в тригона на Водата (Рак и Риби). Силите му бързо изгарят, което изисква създаване на материално ниво на биологичен защитен механизъм, а на духовно – борба с тайни врагове, често с използването на коварни методи.

Трудно е да бъде наречен егоцентричен, тъй като околният свят му дължи много. Егоизмът на Скорпиона е насочен не толкова към материалните блага, като при Телеца – неговия антипод, колкото към духовните ценности. Той постоянно трупа знания, сражавайки се за авторитети и приоритети. При това се бори както с явните, така и с прикритите противници. Двойствен по натура, Скорпионът държи противника в собствената си психика, проектирайки образа му върху някого от околните.

Способен е на всичко – да доставя хляб насъщен и земни блага на околните, но ревностно се отнася към привилегиите им

Готов е да даде на нуждаещите се, но прецизно ги проверява. От страх да не прояви неуместна щедрост, Скорпионът е дипломатичен и е готов да сподели духовното си достояние с хора, намиращи се на по-ниско стъпало от него в професионалната кариера или по ниво на образование, като оставя за себе си по-голямата част от знанията. Към равните си и висшестоящите проявява сурова сдържаност и трудно понася близкото им съседство.

Скорпионите, занимаващи се с научна или литературна дейност, рядко се позовават в своите трудове на съвременниците си, с изключение на признатите авторитети. За да задоволи страстта си, той не обръща внимание на ничии интереси. За Скорпионите, намиращи се на низшите стъпала на развитие на съзнанието, всички средства са подходящи в името на реализирането на целта по отношение на въжделения обект.

Във всичко, което засяга сексуалната сфера, Скорпионите са истински егоисти

Знакът е олицетворение на „великата страст“. Тези хора са способни на пламенна любов с доминиращо-еротичен характер. Сексуалната им енергия е неизтощима. Печатът на еротиката лежи върху всички прояви на родените под този знак. Те по-скоро страдат от забрани в сферата на еротиката и потискане на да се по пътя към духовното усъвършенстване. Творческият им потенциал няма равен.

На този знак са присъщи две лица (двуликият Янус)

В сферата на еротиката за него са свойствени както потребността от задоволяване на най-ниските плътски инстинкти, така и стремежът към постигане на висоти в духовното усъвършенстване.

Скорпионът управлява гъстите течности (нефт, токсини, блатна вода, химикали), затова влияе върху състоянието на пикочополовата система и злокачествените абсцеси. Психиката на тези хора също е доста уязвима. Възможни са умишлени отравяния. Химическото съединение, съответстващо на знака Скорпион, е калиев фосфат, чийто недостиг или излишък в организма може да доведе до разстройство на централната нервна система.

За осъществяване на целите и изпълнение на желанията са подходящи камъните, свързани със зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането: топаз, аметист, хелиотроп. Камъните на противоположно -камъните на Телеца, са в дисонанс с неговата натура и могат да разрушат благополучието и живота: ахат, корнеол, бял корал, всички бели прозрачни камъни. Древните смятат, че най-щастлив талисман за Скорпиона през февруари и март е аметистът, а през ноември и декември – топазът.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар