Мързеливо ли е мудното дете?

Ти лайф за Лекува

Мудността често е въпрос на темперамент. Тя, заедно с бавния говор и липсата на изразителна мимика, е характерна за флегматика


На него му е трудно да превключи от една дейност на друга, да се приспособи към нова среда.

Ако темпераментът е причина за мудността на детето, вероятно родителите са го забелязали още в предучилищна възраст. Флегматиците могат с часове да си играят с една играчка или слушат една и съща приказка в продължение на седмици. В училище обикновено са силни по един предмет, а за другите не им стига времето. Те имат устойчиви емоции и възгледи, много трудно е да промените мнението им.

Темпераментът е вродено свойство на нервната система и е невъзможно да се промени

Но има методи, с чиято помощ флегматикът може да бъде обучен да работи по-бързо. Това ще му помогне по-лесно да се адаптира към групата, понеже мудните дразнят околните.

Детските психолози посочват три метода, които родителите лесно могат да приложат

Включете таймера. Когато детето потъне в някаква дейност, например в писане на домашни, то може да забрави за времето и с часове да решава една задача или да препрочита многократно един и същ интересен текст. За да се контролира, трябва да му поставите условие: „За домашното ти се полага само един час. Включвам таймер и когато запиука, времето за учене е изтекло“. Не го слагайте точно пред детето, за да не го разсейва, но все пак го поставете така, че да поглежда колко му остава. Ако не свърши за определеното време, не го вдигайте от бюрото, но подчертайте, че е закъсняло. Още веднъж включете таймера, за да прецени колко минути не са му стигнали. Ако пък се е вместило в срока, непременно го похвалете.

Изпреварете училището. Може в началото на лятото да дадете на детето учебниците за следващия клас, за да ги прочете

Вероятно то няма да се противи, тъй като и без това не си пада по подвижните игри. Главното е да не го притискате. Не сте му поставили задача, давате му шанс предварително да се запознае с учебния материал.

Училището може да се изпреварва и в междусрочните ваканции, и през почивните дни. Не се безпокойте, че след това на детето няма да му е интересно в клас. Флегматикът обича да повтаря и даже с по-голямо удоволствие ще слуша стария, вече познат материал.

Карайте го да се състезава. Запишете го да тренира спорт, който предполага скоростни постижения – плуване, бягане, ски

Вероятно няма да стане голям спортист, но ще се научи да концентрира енергията си, да се съсредоточава над главното, да мобилизира силите си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар