Трябва ли родителите да помагат на малкия ученик в ученето?

Ти лайф за Лекува

Родителите трябва да помагат, категорични са повечето, въпреки че детето ходи на занималия, където целият клас подготвя домашните за следващия ден заедно с възпитателна


Те се чувстват задължени да следят изкъсо какво учи и понеже работят, мобилизират баби и дядовци или дори наемат пенсионерки, за предпочитане бивши учителки, за да му помагат.

Какви може да са последствията, ако възрастен непрекъснато учи у дома с първокласника, второкласника, третокласника, четвъртокласника? Днешните деца съзряват по-рано от предишните поколения и към 9-10 години у тях се наблюдават симптоми на пубертета. Някъде в 5 клас възможността заедно да пишете домашните се проваля – те се смятат за пораснали и не разрешават да участвате в училищния им живот. Само че за четири години дъщерята или синът ви свиква, че за ученето отговарят възрастните и не знае как да се справя без тях.

С инат може да продължите да надзиравате изкъсо подготовката до към 14 години

Но детето ви пак няма да се научи само да се грижи за уроците и домашните, затова пък протестът му ще бъде категоричен и вероятно придружен от тотално влошаване на връзката между него и родителите.

Другата неприятна последица от ученето с детето вкъщи е рязкото влошаване на успеха му в горните класове

В началното училище дъщерята или синът ви може да са били отличници, защото мама и татко са вършели всичко заедно с тях и често вместо тях, но после липсата на самостоятелни навици дава резултат.

Затова най-важното, на което трябва да научите детето още в първи клас, е да приема ученето като своя задача. Ако се придържате към тази стратегия, помагате само при трудности и създадете твърд дневен режим, малкият ученик няма да има проблеми дори след като престане да ходи на занималия.

Педагозите твърдят, че ако детето е миналото през предучилищна подготовка и е в среда, адекватна на неговите заложби и способности, в първи клас би трябвало да разбира какво се говори в училище. Макар че е нормално понякога и да се разсейва, да пропуска детайли.

Подозирате ли, че то категорично не се справя и изостава от връстниците, първо се обърнете за помощ към учителката и търсете възможности за допълнителни занимания в училище. Обяснете на детето, че знанията се дават от учителя и че ако нещо не е разбрало, трябва да попита него.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар