Как да накарате юношата да учи още един чужд език?

Ти лайф за Лекува

Уча английски от бебе, той ми е достатъчен, отсича тийнът при всякакви опити да го накарате да се запише на още един език


Или пък учи още един, но не иска трети. Е, в такъв случай помислете дали не го пренатоварвате заради собствените си родителски амбиции. Но за втори чужд език сте съвсем прави да настоявате, особено ако тийнът се справя отлично в училище и му остава много
свободно време. Да, разумно е да го уплътни с нещо, полезно за развитието му. Пък и така няма да му остават големи паузи за глупости. Трябва само хитро да го убедите.

Това, че всеки чужд език е предимство и в живота, и в кариерата, естествено, ще го обяснявате често

Но не натрапчиво като лекция, а артистично, с примери. Разказвайте сякаш между другото как дъщерята на ваша колежка има чудесна работа за много пари, защото знае 2-3 езика. Или колко добре печели още от студент синът на приятелката ви в колцентъра на чужда компания, базиран в България. Ако споменавате суми, ще въздействате по-ефективно. Тийновете разбират от такава конкретика. А както сте се уверили от опит, парите вече са им важни.

Второто нещо, което им е важно, са контактите

Затова изтъквайте колко ще е интересно синът или дъщеря ви да се запознае с нови хора на езиков курс. Там може да срещне и гадже. На съучениците си ще разказва какво са правили в почивките или къде са ходили след курса. Ще блести като човек с нетрадиционно широки социални контакти.

Точно затова курсовете са по-приемливи за тийна и не настоявайте за частни уроци, дори да можете да си ги позволите финансово. Оставете го да избере време, в което ще е сред връстници, примерно следобед. Във вечерните курсове често се записват по-възрастни и ще започне да мрънка, че му е скучно с тях. Това си е вярно, защото на самите занятия хората трябва да си говорят по най-различни теми, за да практикуват езика. Няма да е яко, ако обсъждат актьори или музикални групи, а останалите гледат вашето дете като извънземно, защото не са и чували за любимците му.

Не подценявайте курсовете – ако са в добра фирма, на тях детето ви може да научи езика даже по-бързо отколкото от частен учител, защото ще го упражнява говоримо в група. А ако нещо не разбира от граматиката, винаги може да попита преподавателя и колегите или да намери обяснения в интернет.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар