Кои са най-вредните места, на които не трябва да се държи мобилния телефон?

Ти лайф за Лекува

Тийнейджърите се чувстват накърнени в своята цялост, ако дори за малко се разделят с мобилния си телефон


Той е винаги в джоба им, на бюрото, на масата, докато ядат, в леглото, докато спят.

Като отговорни родители има защо да се тревожите и за психическото здраве на детето си заради тази привързаност, и за физическото. Пореден екип учени състави списък на най-неподходящите места за съхранение на мобилния телефон. Сведете го до знание на сина или дъщеря си и се надявайте това знание да помогне.

На първо място е джобът на панталоните или полата

Съществуват данни, че има връзка между излъчването на мобилния телефон и онкологичните заболявания поради контакт с човешкото тяло, обяснява д-р Лили Фридман от изследователския екип. Учените настоятелно съветват децата, подрастващите и въобще хората, които искат да имат поколение, да не си държат телефона в джоба, защото това би могло да предизвика безплодие.

Второ място в класацията на неподходящите е под възглавницата

Мобилният телефон влияе негативно върху качеството на съня. Още през миналата година Калифорнийският департамент по здравеопазване излезе с препоръка телефонът да е поне на една ръка разстояние от тялото по време на сън.

Сега изследователите изтъкват, че особено опасен е любим тийнейджърски навик – през нощта телефонът не само да е съвсем до леглото, ами и да е включен да се зарежда. В това има потенциална опасност от възпламеняване.

На трета позиция в списъка с неподходящите места е банята, в която има висока влажност

Повечето тийнове оставят телефоните поне докато се къпят, но препоръчайте да не влизат с тях до тоалетна, ако има много пара след скорошно ползване на душа в същото помещение.

Опитайте да разкажете и че силната музика от слушалките на смартфона е вредна според доказателствата от поредно научно изследване, направено с позитронно-емисионна и компютърна томография на мозъка и кръвоносните съдове. Сканирането определяло активността на миндалевидното тяло – зона в мозъка, която играе роля за регулацията на стреса и емоционалните реакции.

При хора, изложени на хроничен силен шум, миндалевидното тяло е по-активно, а нивото на възпаление на артериите е по-високо, установили учените. При това рискът от инфаркт и инсулт се увеличава 3 пъти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар