Има полза от враговете и съперниците – чрез тях вие ставате по-силни!

Ти лайф за Лекува

Враговете не трябва да се елиминират, нито да се игнорират. от тях има полза. те ви учат да опознаете своите силни и слаби страни


Сигурно си мислите „Да, бе, ще го обичам. Както сте я подкарали на християнски ценности, сигурно ще кажете още, като ме ударят по едната буза, да си обърна и другата“. Е, не чак пък толкоз, но мъдрите хора твърдят, че като разберете врага си, сте спечелили войната. А пък в бойните изкуства една от хватките е да използвате ускорението на противника, за да го тръшнете.

За нещо такова става дума и в работата, където може би ви се намира поне един неприятел. Голямата полза от него е, че можете да опознаете себе си. Особено ако сте от щастливците, на които досега не им се е случвало. Може да сте имали късмет – попадали сте все на свестни хора. Може да сте били предвидливи и/или харизматични – успявали сте с всички да се сприятелите. Може да сте били начинаещи и/или на твърде ниска позиция, за да ви смята някой за реална конкуренция.

Самият факт, че имате неприятел, означава, че имате значение

Съперничите за нещо на този колега. А човек понякога не подозира на какво е способен, докато не се сблъска с конкуренция. Тя го принуждава да открие силните си страни и правилната мотивация, да измисли стратегия и да положи усилия, за да покаже, че е по-добър професионалист.

Втората полза е, че неприкритият неприятел обикновено не ви ласкае. Критиките му могат да ви кажат повече от възторжените похвали на приятели. Само си отворете ушите и ума, за да различите какво в думите му е продиктувано от ненавист и какво съдържа истина. За целта ви е необходима и здравословна доза самокритичност.

И да, преценете дали привидно да не си подадете и другата буза за удар, та онзи да си каже и покаже всичко докрай. Така печелите тройно. Като прекали, вероятно е да си спечели неприязън от всички в екипа, в това число и от шефа. Може да ви сметне за много слаб противник и да ви подцени. А пък вие ще го опознаете по-добре, ще оцените правилно и него, и ситуацията, за да решите как да действате.

Когато някой се обозначи като ваш враг, ви дава шанс да преброите приятелите си

Особено при открит конфликт
колегите от екипа ви вероятно ще трябва да вземат страна. Не е изключено един-двама да се окажат не точно онези принципни хора, за които сте ги смятали. Много е добре да знаете с кого си имате работа.

Колегата, който ви създава негативни емоции, неволно ви учи и как да се справяте с тях. Как да потискате яда си и да парирате гнева си, за да се справите с конфликта. Защото няма съмнение, че това става с хладнокръвно поведение. Когато знаете кого имате насреща си и на какво е способен, ще изберете стратегия. Може да се опитате да го неутрализирате, а може и да измислите начин да се съюзите.

Второто ще ви бъде много полезно, защото ще усъвършенствате умението си да се справяте в кризисни ситуации, като контактувате правилно и превръщате врага в приятел. Това е изключително ценно умение. Невинаги битката и победата си заслужават усилията. Доста често е по-изгодно да накарате неприятеля да осъзнае, че имате общи интереси и сътрудничеството е по-перспективно от конфронтацията.

Има някаква полза и да влезете остро в конфликт с неприятеля

Ще разберете на какво сте готови, за да спечелите. Понякога човек сам не знае, че е способен на злоба, отмъстителност, подлост, докато не бъде предизвикан. Ако това себепознание не ви хареса, поне ще сте наясно с кои свои бесове да се борите.

Самата среща с неприятел ви показва дали имате силна психика. Докато не се случи, добрите хора вярват напълно погрешно, че тъй като са почтени с колегите си, трябва да получават в отговор същото.

За съжаление тази идилия рядко съществува в реалния живот. По-често става обратното. Тогава е важно добрият човек да не се окаже слаб. В смисъл, да не страда, понеже мисли, че всички трябва да го обичат. Да не започне да се самосъжалява, защото някой го мрази.

Силата е да разберете, че човекът, който мрази, на първо място разрушава себе си. И точно заради това си заслужава да запазите почтеността си, докато се борите с него, без да отвръщате със същата монета – да мразите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар