Любовта към четенето на книги не се наследява!

Ти лайф за Лекува

Любовта към четенето на книги се възпитава. Затова е добре да започнете да я възпитавате от ранна детска възраст


Вероятно вие самите сте чели тези книги – провокирайте любопитство със сюжета и с главните герои. Напънете въображението си как да „продадете“ на детето това заглавие, но не мамете с големи преувеличения. То бързо ще ви хване, като започне да чете и му е скучно, а другия път няма да го проагитира-те с рекламата си.

Няма нужда да карате поред – прегледайте списъка и започнете с онези заглавия, които предизвикват интереса на детето. За другите вие ще трябва да се понапънете. Четете му на глас, а на най-вълнуващото място прекъснете и обяснете, че се налага да свършите нещо спешно. Тук се очаква то само ще вземе книгата и да продължи четенето. Непременно го похвалете.

Ако отхвърля някои от книгите, имайте търпението да продължите да четете на глас

Повечето деца приемат поне да слушат, колкото и скучен да им е сюжетът. Ако сте на същото мнение, запазете го за себе си, иначе подривате авторитета на госпожата, която е дала списъка.

Не се заинатявайте детето непременно да прочете всички книги. Щом категорично отказва някои заглавия, не му ги натрапвайте. В началния курс главната идея на препоръчителната литература е детето да развие желание и умение за четене, а не толкова да се подготви за онова, което ще му бъде преподавано през следващата учебна година.

И вие следвайте тази основна идея – не преживявайте дори наследникът ви да не прочете нито една книга от списъка. Ако чете други, нямате причина за упреци. Напротив – проявявайте интерес какво чете и защо, питайте кое го е заинтригувало най-много.

По-голям проблем имате, ако детето не иска нищо да чете само. Един от ефективните начини да го подтикнете е да изберете заедно примерно комикс за него, вие също да вземете книга и да седнете да четете – цялото семейство. Не може да проповядвате ценността на четенето пред дете, което не е виждало родителите си да похващат книга.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар