Тънкости и майсторлък иска приготвянето на домашен сладолед

Ти лайф за Лекува

Приготвянето на сладолед в домашни условия е възможно и без машина за сладолед, стига да следвате няколко важни правила


Може да си го приготвите с вкус на шоколад, кафе, ванилия, карамел, плодове, ядки, мента, зелен чай. Овкусете в гурме стил с капка коняк, комбинирайте с пандишпан, ароматизирайте с розова вода, сок от джинджифил, кокосови стърготини или каквото друго ви хрумне. Ще сте сигурни, че десертът е пресен, с натурални съставки, точно толкова сладък, колкото ви харесващ здравословен.

Сладоледите се приготвят от разбита сметана, която се смесва с жълтъци, прясно мляко, захар и разнообразни добавки. В някои рецепти млякото и жълтъците отсъстват, в други има извара и кисело мляко. Но независимо от основните съставки, в приготвянето на домашните замразени кремове има едни и същи тънкости.

Първата е, че с колкото по-висока масленост са млечните продукти, толкова по-мек ще е домашният сладолед. Затова купувайте сметана с 30% масленост. Преди да започнете да я разбивате, я охладете добре в хладилника. Изстудете и купата, с която ще работите, телта или накрайника на миксера. Не спирайте разбиването, преди кремът да започне да се сгъстява, но изключвайте миксера и прекратявайте разбиването преди кремът да е станал на пухкава пяна. Добие ли такава консистенция, сладоледът няма да има въздушна текстура.

Сметаната лесно се разбива с тел, миксер или в добре затворен съд, който интензивно се разтърсва подобно на шейкър. Блендерът не е препоръчителен, в него разбитата сметана става слоеста. Важно е скоростта на разбиване да се увеличава постепенно, иначе ще добиете масло вместо сметанов крем. Не бийте прекалено дълго – щом се появят първите устойчиви връхчета в крема, постепенно намалявайте интензивността.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар