Как да разрешите конфликта с бабата, която глези детето?

Ти лайф за Лекува

Всички ще живеете много по-приятно, ако вие предварително идентифицирате възможните конфликти и предупредите двете страни за тях

Бабите традиционно много се престарават с яденето – за количеството и за качеството. Внимателно обяснете, че внучето, което не обича яхнии, няма смисъл да бъде насилвано. Вярно, манджите са полезни, но не е нужно баба да рискува повръщане, дошло спонтанно или пък с напъване предизвикано от възмутеното внуче. Пък и вие не искате да чувате оплаквания „Мамо, ела ме вземи веднага! Тя ме тъпче с някакви гадости!“ Опитайте все пак да убедите детето, че ще му бъде интересно да пробва новите вкусни ястия на баба. Вие много ги обичате и с тях сте пораснали такива големи.

Посъветвайте родителите да не прекаляват и с обратното – угаждането с ядене

Палачинки с шоколад и пържени филии всяка сутрин не е добре да се правят, макар че внучето ги нагъва с охота.

Баба не вярва много колко полезни са мюsлите, които сте занесли, но нека все пак ги сервира веднъж-дваж седмично.

Внимателно наблюдавайте дали детето не започва да дебелее – много често, особено във възрастта 8-9 години, килограми се качват бързо. Колкото и енергия да се изразходва в игри, напълно е възможно престараващите се ваши родители да успяват да осигурят повече калории на внучето.

Потенциален сблъсък може да настъпи, когато баба и дядо понечат да напомнят на малкия ученик, че не бива съвсем да занемарява образователните занимания през лятото. Занесете книгите, които трябва да чете, и другите нужни помагала.

Договорете се с баба и дядо да не го жалят, дори и да мрънка

Някак много деликатно внушете: вярвате, че опитни хора като тях няма да изпаднат в никакви крайности. Нито ще оставят внучето да играе на воля и с нищо друго да не се занимава, нито пък ще се захванат през ваканцията да попълват всички липси в знанията му, които смятат, че съзират.

Разбира се, ще упражнявате дистанционно ролята си на висш авторитет. Ще бъдете арбитър в споровете и даже ще се поскарвате, ако и когато се налага на когото се налага. Не е възпитателно детето да разбере, че правите забележки на баба му и дядо му, така че бъдете много дискретни. Правилото тук е всеки от партньорите да говори по деликатните теми със своите майка и баща, за да минават по-без-болезнено.

Вярно си е – бабите и дядовците са склонни да угаждат на внуците си и вероятно наследникът ще се върне от ваканцията разглезен. Но колкото и да е малък, той отлично съзнава, че у дома важат други правила. За няколко дни след завръщането наесен ще се пренастрои към тях, щом постепенно и твърдо се заемете да ги налагате.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар