Котидж градината – как да стане сполучлива и пъстра?

Ти лайф за Лекува

Котидж градината се е зародила в Англия и е осъвременен вариант на пейзажната, но старателно премислена, за да изглежда перфектно по всяко време на годината


Големи открити пространства, оградени с бордюри и масиви, декоративни огради и интересни вертикални акценти са в основата на стила. Лаконичност и икономичност са най-важните принципи. Градината има визия на пасторална картина.

Котидж стилът на теория може да изглежда сложен, но на практика създаването на градината е лесно и приятно, дава възможност за импровизации

Основната задача е да създадете пространство, в което всичко да изглежда безупречно и обгрижено, но и диво. Пустееща почва е недопустима. Лаконичност се постига със зониране, а формите наподобяват природните. Всичко е изчистено и просто, няма сложни очертания и скрити местенца.

Икономичността на котидж градината е принцип, който гарантира бързо оформление при минимални средства

Използват се обичайни и добре адаптирани към местния климат растения. Поддръжката им не изисква много време.

Организацията е проста. Има едно открито пространство, което традиционно се засява с трева. Цялата растителност е събрана на големи групи, плътно около сградата и откритата поляна. В тях задължително се включват дървета и храсти, предимно с пищен цъфтеж и красив силует. Едри и нискостеблени цветя се съчетават произволно. Контурът на лехите не е равен, а сякаш създаден от приумиците на природата.

Плодната градина е задължителна за котидж стила. Може да е организирана от едната страна на сградата или дръвчетата да са разпръснати из цялата площ. По оградата се вият стъблата на малини и къпини.

Зоната за отдих се оформя като патио и е долепена до дома. Но и из самата градина може да се разпръснат кътчета за почивка -пейка, красив стол или ха-мак. Материалите са най-топлите и уютни – кирпич, дърво, стърготини.

Ефектни са алеите от тротоарни плочки, поставени на разстояние, за да поникне трева между тях.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар