Майсторлъкът при храстовидните растения е в подрязването

Ти лайф за Лекува

Храстовидните растения са предпочитани от всеки градинар. Има много красиви представители на храстовидните растения, които може да отглеждате във вашата градина


Алхемилата е универсално многогодишно цвете, което образува пъпки цяло лято. Стига до половин метър, а яркозелените листа само подчертават жълто-зеленикавите цветове. Ако след края на цъфтежа подрежете растението, през есента ще образува нови пъпки.

Единственият недостатък на цветето е, че се разпространява бързо и може да превземе градината. Обича ярка и разсеяна светлина и плодородна почва. През зимата се мулчира за защита.

Обикновеният флокс е най-дългоцъфтящ. На височина достига до 60-70 см и образува гъсти храсти. Багрите са едноцветни в розовата и пурпурната гама, има и бели флоксове. Обича слънце, плодородна почва и редовно поливане. Подхранва се през целия сезон.

Литрум е малко популярно цвете, което също ще краси градината цяло лято. Високите му класовидни цветове са в розовата гама. Адаптира се отлично към всякакви условия, вирее най-добре във влажна почва, може да се засади и на полусянка.

Бругмансията е едно от най-ефектните храстовидни растения

Стига да го накарате да разтвори огромните си фуниевидни цветове. У нас се отглежда само в контейнери, не може да зимува на открито.

Правилните грижи започват с избора на място. То трябва да е слънчево, защитено от вятър и течения. Използвайте плодородна почва, половината от която е торф. Задължително направете дебел дренаж. Кореновата шийка не се заравя.

Огромното растение изисква обилно поливане. При жега е добре да пръскате листата сутрин или вечер, но пазете цветовете. Подхранвайте редовно всяка седмица с препарат за цъфтящи видове.

Преди да приберете бругмансията за зимата, трябва да я подрежете. Много е важно да го направите правилно, за да цъфти и следващата година. Ако имате къде да държите цветето, най-добре е да оставите рязането за пролетта. Не се пипат V-образните клонки, от тях ще се развият цветоноси. Това се отнася и за малките странични клонки. Да се ориентирате е лесно – листата в нецъфтящата зона са симетрични в основата си. Скъсете тези клони до 3 пъпки.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар