7 грешки във възпитанието

Ти лайф за Лекува

Авторът на психологически бестселъри и експерт по лидерство Тим Елмър твърди, че родителите сами могат да попречат на детето си да бъде успешен възрастен


Има поне 7 грешки във възпитанието, които намаляват шансовете му, защото формират неувереност в собствените сили и неправилна преценка за действителността.

1. Невъзможност да рискува. Първоначалните възприятия за света се формират в най-ранно детство. Ако родителите винаги презастраховат хлапето, като не му дават възможност да направи свои лични грешки и да рискува, то няма да бъде готово да посрещне трудностите като възрастен, обяснява Елмър.

2. Винаги готови, дори да няма нужда. Резултатът от прекалената загриженост и помощ при повод и без повод е, че детето не умее да намира правилните решения самостоятелно, страхува се да преценява ситуацията, да прави изводи, колебае се да избира и да решава.

3. Липса на примери

Всяко дете трябва да усвои своите жизнени уроци, не бива да бъде ограничавано от родителски решения за всичко. Но не е излишно родителите да споделят с него своя опит, без да натрапват възгледите и изводите си, посочва специалистът.

4. Прекален възторг. Ако детето чува неоснователни похвали от близките си, ще се помисли за изключителна личност. Хвалбите трябва да са с мярка и по същество.

5. Чувство за вина

Родителите могат да имат заслуга или вина за възможностите, в това число и материалните, които предоставят на детето си. Но най-главното, което то трябва да проумее, е, че неговият успех зависи от неговите действия, поведение и положените усилия.

6. Интелект, разум и зрялост. Това, че детето има високи интелектуални способности, невинаги означава, че е готово за живота. Старайте се постепенно да му давате свобода на действие, а не да го пускате изведнъж да се справя с живота като голям човек, препоръчва Елмър.

7. Двойни стандарти. Когато изисквате от детето да съблюдава дадени принципи, сте длъжни и вие да се придържате към тях. Ако от родителите си то види, че правилата могат да се заобикалят, няма да ги смята за важни и да ги спазва.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар