7 лесни начина да се забавляваме повече

Ти лайф за Лекува

Добре е за душата, полезно е за тялото и ни помага да създаваме здрави връзки с околните

Ето как да си осигурим повече безценен смях.

Да съумяваш да виждаш смешната страна на нещата е умение, което веднага обезоръжава стреса. Приливът на ендорфини, който настъпва със смеха, има и още едно добро качество – заразен е за околните. И още: смехът води до понижаване на кръвното налягане и увеличава секрецията на серотонин, който предпазва от прояви на агресия, депресия, главоболие и дори фибромиалгия.

забавни моменти

Създайте си навика да се смеете всеки ден

Да се научим да се смеем повече

Дори и да не сте от най-склонните да се смеете или пък в момента да не ви е до забавления, има начини да промените това, твърдят специалистите. Ключът е в умението да се откъсвате от нещата – опитайте да „заключите“ за известно време лошото преживяване, все едно го слагате в отделна кутийка, и се отдайте на забавното и Веселото в живота. Когато после се върнете към проблема, който ви е тормозел, нищо чудно да откриете и нещо смешно в него.

Друг полезен прийом е да се запитате дали нещата, които сега ви притесняват, ще имат някакво значение след седмица, месец, година…

Понякога помага да си представите как проблемите ви ще имат някакъв гротескно смешен завършек, защо не си измислите смешна история с тях, която да споделите и с приятели – това може доста да повдигне духа ви. Доказано е, че сме 30 пъти по-склонни да се смеем, когато сме в компания, отколкото когато сме сами.

Ако прекарвате по-голяма част от времето си сами, например работите от дома си, то е добре да потърсите варианти да общувате повече. Добра идея е например да се запишете в някаква група по интереси, може да е за спорт, за приложни изкуства, за обучение и т.н. Но всичко това, разбира се, не означава, че нямаме нужда и от време, прекарано насаме или че то задължително е тежко за понасяне. То отлично може да бъде разведрено с приятно занимание като гледане на комедия например.

7 начина да си осигурим повече забавни моменти

1. Заобиколете се с позитивни хора. Настроенията ни са „заразни“ за околните, така че бъдете по-често с оптимистично и ведро настроени хора.

2. Помнете хубавите преживявания. Дали ще е чрез снимки, дневник, видеофилми, или чрез разговори с близки хора… припомнянето на весели моменти ще ви освежи.

3. Създайте си навик да се смеете всеки ден, дори да сте сами. Усмихвайте се широко на себе си в огледалото веднага щом станете сутрин. Така ще стимулирате по-ведрото настроение, което ще ви съпътства през целия ден.

4. Медитирайте. Смята се, че усещането за спокойствие, което идва след медитация, е предпоставка за по-добра житейска перспектива. А от нея често се появява и хуморът. Дори можете да се съсредоточите върху образа на нещо смешно, когато медитирате.

5. Бъдете активни, пише „Жуpнaл“. Доказано е, че спортът води до секретиране на хормоните на щастието. Дори и само 10 мин упражнения на ден ще са ви от полза за това.

6. Вземете си домашен любимец. Кучетата и котките гарантирано носят усмивки на стопаните си. Доказано е, че хората с домашни любимци са по-малко склонни към депресии и болести, предизвиквани от стрес.

7. Прекарвайте време с деца.

Мъниците умеят да откриват радост почти във всичко. А ще устоите ли да не се усмихнете на гукащо бебе, или когато някое хлапе сподели свое дълбокомислено наблюдение?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар