Нефритът – камъкът на любовта и здравето

Ти лайф за Лекува

Нефритът е камък на мъдростта с уникални магически свойства. Той удължав младостта, дарява защита от тъмната енергия, тонизира


В Древен Китай нефритът означава вечност и мъдрост, символ е на единството между небето и земята.

На цвят камъкът може да бъде със никав оттенък, кактои изумруден. По-рядко се срещат светлосини, черни и сини нефрити. От нефрит е направен тронът на Буда. Нефрита почитат и ацтеките, които го използват в своите ритуали. Според Конфуций нефритът помага на човека да постигне уважение и любов.

Камъкът се използва и от алхимиците – в частност, небесносиният нефрит

Те смятат, че с негова помощ човек може глобално да се промени. Съществуват легенди, че камъкът променя и външния му облик. Учените потвърждават, че нефритът е надарен о подмладяващи свойства. Смята се, че може да извиква сънища, които дават отговор на зададен въпрос.

Този камък има и изключителни лечебни свойства. Медиците в древността вярват, че нефритът повишава имунитета и тонизира. Камъкът помага при проблеми с червата,при натъртвания и разтежения. А за да се избавите от безсъние, трябва да носите гривна или наниз от нефрит.

Камъкът се използва и с козметична цел, като се прави масаж с топчета нефрит, който изглажда й подмладява кожата.

Нефритът е идеален за хора, които се увличат от научните изследвания, като помага да се направят верните изводи в науката. Усилва смелостта, устрема, силата на волята при спортисти. Способен е да предизвика събития, които да накарат човека да се промени в положителна посока, да стане по-мъдър.

Нефритът пази и от уроки. В Тибет на малките деца се поставя защитен амулет на врата. А ако ви е нужна подкрепата на висшите сили, отличен вариант е броеница от нефрит. Нефритената пеперуда пък е символ на любовта и щастието.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар