Как се поддържа боядисана коса?

Ти лайф за Лекува

Когато решите да боядисате косата си, трябва да сте наясно, че след това ще трябва да полагате повече грижи да нея


Колкото и да е щадяща боята, тя изтощава косъма.

Започнете със спазването на основните правила за защита.

Правете паузи. Преди да освежите цвета или коренно да го промените, трябва да са минали минимум два месеца от предишното боядисване. Поддържането на корените може да са прави през три седмици.

Дайте възможност на пигмента да се фиксира. След боядисване 2-3 дни не мийте косата си. Веднага след процедурата нанесете специален балсам, който обикновено е част от комплекта за боядисване.

Откажете се от термичните уреди като маша и сешоар поне за известно време. Високата температура изсушава още повече косъма. А и силното нагряване може да доведе до изтриване на пигмента.

Периодичното използване на маски за подхранване при боядисаната коса е просто задължително

Смесете 10 г. суха коприва (или 100 прясна), 10 г. градински чай и 10 г живовляк. Залейте ги с чаша вряща вода. Покрийте и след час прецедете. Накъсайте на хапки 2-3 филии черен хляб и го залейте с билковата отвара. Пасирайте. Втрийте маската много добре в корените на предварително измитата коса. След това я разнесете по цялата дължина. Затоплете главата с найлонова шапка и кърпа. Измийте след 2-3 часа само с вода.

Ако сте изсветлили косата си, добавяйте в маската лайка. За тъмната е подходящ коняк.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар