Какви са магичните способности на красивия сапфир?

Ти лайф за Лекува

Сапфир – това е уникален камък за душевно равновесие, постигане на хармония, поддържане на нервната система и укрепване на семейните връзки


Цветовете на сапфира варират от прозрачносиньо до виолетово, като на синчец, жълто, зелено и дори с черен оттенък. Цветът на камъка зависи от количеството на желязо и титан в него. В превод названието сапфир означава „възлюбен на Сатурн“, което само по себе си навежда на мисълта за невероятните му свойства и особености.

Сапфирът е много спокоен камък. Свързва се с чистотата на безграничното небе, пробужда у човека мечти, размисли за битието, съзерцание на света.

Характерните качества на камъка са чистота, целомъдрие, скромност и затова в миналото е наричан „камък на монахините“. Сапфирът смекчава характера на своя притежател и успокоява неговия плам. Помага му да постигне хармония и поддържа безкористието.

Камъкът притежава магически свойства

Той дарява своя притежател с възможността да отличава лицемерието от искреността, лъжата от истината, играта от честността, доброто от злото. Освен това привлича към него добрите хора с чисти помисли.

В древната медицина сапфирът се използва главно за лечение на нервни заболявания и психически разстройства. Лекарите използват камъка на прах, както и водата, в която е стоял сапфир. Понякога го налагат върху болното място.

Украшенията от сапфир са надарени с възхитителни способности

Те помагат на собственика си да избягва конфликти, да разсъждава трезво, да акумулира светла енергия и да се избавя от тъмната. Освен това камъкът ускорява успеха във всяко начинание.

На мъжете сапфирът помага да постигнат целите си и добавя увереност в силите им. На жените дарява чар, изящност и привлича мъжкото внимание. Камъкът е много полезен за творческите личности, бори се с мързела и апатията, позволява на таланта да се разкрие изцяло, дарява вдъхновение. Препоръчва се за ленивите индивидуалности, тъй като култивира трудолюбие и повишава работоспособността.

В древността съществува вярване,че сапфирът трябва да се придобива от семейни двойки и да се пази като реликва. Той помага за укрепване на семейните връзки, на брачните отношения, запазва чувствата, защитава от външна намеса и пази от уроки и недоброжелатели.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар