Полезни съвети: Как да спортуваме правилно във фитнеса?

Ти лайф за Лекува

Не очаквайте бързи резултати

Безспорно фитнесът (както всяка друга физическа активност) може да ни помогне да живеем по-здравословно. Но неправилната техника за изпълнение на дори най-обикновени упражнения може да доведе до обратния резултат – до травми. Ето как да ги избягвате.

С какво са опасни прикляканията?

Те могат силно да навредят на коленните стави, ако коленете не се свиват под прав ъгъл. Правилното приклякане имитира сядане на ниска пейка. И още: при него коленете не закриват от погледа ви пръстите на краката. При правилно изпълнение дупето се стяга, изгарят се подкожни мазнини в областта на бедрата и се отървавате от целулита.

във фитнеса

Как да спортуваме правилно във фитнеса?

Как да правите коремни преси?

Ако не товарите коремните мускули достатъчно, те просто се отпускат. А при опит да увеличите натоварването, незабелязано за самите вас, те предават натоварването на съседните мускулни групи – на гърба, ръцете, краката, шията. Затова първото правило за коремните преси е: съсредоточавайте вниманието си върху коремните мускули – важно е да почувствате как работят. Докато правите коремни преси, следете и гърбът ви да е изправен и никога не се вдигайте нагоре рязко. Ако често рязко се вдигате при преси, може да се сдобиете с междупрешленна херния.

Как правилно да се разтягате?

Упражненията за разтягане са един от опасните по отношение на възможните травми, затова при тяхното изпълнение се изисква голямо внимание и съобразяване с няколко важни правила.

– Не очаквайте бърз резултат – да направите шпагат за седмица е опасно.

– Не се стремете да разтягате всички мускули: не всички се нуждаят от това – трябва да внимавате с тазобедрените стави.

– Не бива да търпите силна болка, защото иначе може да повредите не само мускулите, но и сухожилията, които почти не могат да бъдат разтегнати без травма. Особено уязвими са коленете, затова при разтягане внимавайте да не се претоварват.

– Не прекалявайте: тренировките за разтягане не трябва да са твърде чести и продължителни, иначе мускулите няма да успяват да се възстановяват. Но пък заниманията по-рядко от три пъти седмично практически не са ефективни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар