Кои са грешките, които превръщат простите палачинки в сложен провал?

Ти лайф за Лекува

Палачинките се разкъсват. Вероятно е заради това, че не сте оставили тестената смес да си почине


Може също да сте сложили малко яйца и брашно. Излишната захар и ванилия нарушават целостта на тестото, затова не прекалявайте с добавките. По-добре е да пържите палачинките или съвсем без захар, или с минимално количество, а да ги поднасяте със сладък сос, сладко, течен шоколад.

Залепват за тигана. Причината е недостатъчно затоплен тиган. Освен това ако е с наранено и неравно дъно, палачинката става на буца и не е възможно нито да се изпържи, нито да се обърне. За да избегнат залепването, някои кулинари добавят мазнина в тестото. Добавяйте обаче само качествено масло.

Стават сухи и жилави. Вероятно яйцата в сместа са твърде много, но невинаги това е причината. Затова някои рецепти препоръчват веднага след махане от тигана палачинките да се мажат с малко краве масло и да се покриват. Така стават по-меки и крехки.

Дантелените палачинки, които приличат на ажурни рисунки, действително се рисуват върху тигана. Приготвянето им изисква известна сръчност и тренировки. Може да забъркате палачинково тесто по избор, което да налеете в пластмасова бутилка с пробита с нагорещена игла капачка. Може да ползвате и шише от кетчуп. С пълната бутилка нарисувайте нещо върху намазания с масло загрят тиган. За начало пробвайте проста рисунка, например решетка, сърце. После опитайте с по-сложни орнаменти.

За да стане палачинката добре, първо се убедете, че в тестото няма бучки. Отвора на бутилката трябва да е с диаметър около 2-3 мм, нито много тесен, нито твърде широк. Тънките линии може и да изглеждат по-красиви, но при обръщането препалено ажурната палачинка ще се разкъса. Не загрявайте много силно тигана, за да не изгори палачинката още преди да сте я нарисували. Рисувайте бързо, за да се изпържи тестото равномерно. По-често съединявайте орнаментите, за да е по-устойчива рисунката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар