Някои тънкости при аранжирането на висяща градина, които ще превърнат балкона в бижу

Ти лайф за Лекува

Висящата градина е най-добрият начин да насадите много цветя на малък балкон. Това е и вариант за по-пищна украса


Най-лесно може да го постигнете с каскадни растения, но ще се получи и с подбор на съдове, накачени по стена. Няма нищо сложно във всеки от вариантите, а грижите за цветята са обичайните. С тях много добре се прикриват не много красиви стени на балкона, осигуряват и частична изолация от градския шум и любопитни погледи.

Според ландшафните дизайнери в истинската висяща градина трябва да има поне 5 кошници с каскадни растения

А във всяка от тях да са засадени минимум 3 стръка. Те може да са от един вид – примерно три петунии, лобе-лии или сакъзчета. Дали ще са с еднакви багри, зависи от търсения ефект. Но и само с 2-3 висящи кошници ще създадете истинско разнообразие в градината си.

Много по-ефектно изглеждат висящи композиции от няколко различни растения. Най-важно е те да са с еднакви изисквания към светлина, почва и поливане. Няма как да отглеждате на едно място сенколюбиви бегонии и сакъзчета, които цъфтят само при обилно слънце. Едва след това идва изборът на цветята според багрите и големината.

Съобразете и дали кашпата ще има лице, или ще се вижда от всички страни. В първия вариант на заден план засадете високорастящи растения (класическо мушкато, високостеблен тагетис, винка), а пред тях разположете каскадните видове. Ако саксията ще виси свободно, тогава подреждането на цветята е на кръгове, като в центъра са най-малките на размер, а по външния ръб се разполагат тези с по-голям цвят.

Вече се предлагат най-различни съдове, пригодени за този вид градини. Това са саксии с една плоска стена, ъглови кашпи, пана с джобове за отделни растения.

Цветовете на цветята може да са и контрастни, и нюансирани. Например да съчетаете в една кошница лобелии в бяло, синьо и виолетово или да комбинирате жълти, оранжеви и кремави багри на един или няколко вида цветя.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар