Обичаш батко повече от мен!(как да се справите с това обвинение)

Ти лайф за Лекува

Имате двама тийнейджъри. И все още не сте в санаториум или лудница?! Честито, вие сте необичайно корави хора


За разлика от вас няма нищо необичайно единият да мрънка, че обичате повече другия. Дори да нямате този проблем засега, очаквайте го. В пубертета тяхната чувствителност се изостря, както и мнителността им. Нищо чудно всеки от двамата да ви обвини, че обичате повече другия.

Вие никога не сравнявайте двете си деца. Така създавате напрежение и между самите тях. Е, да, единият е навъртял цял бележник с двойки. Другият печели поредна олимпиада по физика, а корейският му е на ниво на професионален преводач. Но това не е основание да скарате двамата. Няма да мотивирате хайманата, като тикате под носа му успехите на неговия брилянтен брат. Той и самичък може да направи сравнението.

Не правете нещо за единия, ако не може да го направите и за другия

Да речем, че дъщеря ви става на 16 и това ви се струва достатъчно важна възраст, за да й организирате парти за 100 човека. Синът ви след 2 месеца става на 14 и вие му давате 20 лева да почерпи класа с близалки. Не – каквото има за единия, това трябва да има и за другия. Ако те самите направят уговорка помежду си, е друга работа. След две години той ще е на 16 и за него ще има парти, но каката
ще празнува по-скромно 18-ия си рожден ден.

Ако ще купувате маунтин байк за баткото, уверете се, че той е съгласен да го дели с малкия ви син. Когато всичко е правилно разграфено, никой няма обективно право да мисли, че го обичате по-малко.

С материалните блага е лесно, но с даровете на вашето сърце е по-трудно

Заредете се с търпение и хубаво вино. Няма как да измервате времето, което сте посветили на едното дете, и времето, което сте отдали на другото. Не им позволявайте изобщо да влизат в такива сметки.

Ако единият тийнейджър намира, че го обичате по-малко, не го разубеждавайте, като го затрупвате с внимание и жестове. Напротив – опитайте да бъдете колкото може повече и тримата заедно. Нека в тези моменти те усетят, че са равноправни в сърцето ви.

Тийновете често се правят на жертви, защото имат нужда да се чувстват специални. Дори да става въпрос за лесно ранимо дете, не се поддавайте на манипулация. Ако наклоните везните на своето внимание към него, другото с право ще се почувства пренебрегнато. Така учите и по-чувствителното дете да печели внимание благодарение на своята слабост. Научете го да печели внимание благодарение на своята сила – предизвиквайте го да развива талантите си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар