Фън-шуй: силата на петте елемента внася положителна енергия в дома

Ти лайф за Лекува

Според фън-шуй, за да бъде пространството хармонично и изпълнено с добра енергия, в него трябва да бъдат поставени петте природни елемента: вода, дърво, огън, земя и метал

ВОДА

Водата ще внесе в дома усещане за лекота, свежест и чистота. Освен това елементът вода означава обновление, изобилие и движение. Най-очевидният „воден“ предмет в интериора е аквариумът. Но не трябва да се забравят огледалата и стъкленият декор.

Какъв цвят трябва да бъде декорът? Стъклените предмети трябва да бъдат сини или черни, а идеалната форма е неправилната, вълниста.

Къде да са разположени? Най-подходящи са северният, източният и югоизточният сектор. В спалнята няма място за „воден“ декор.

ДЪРВО

Запознатите с правилата на фън-шуй знаят, че дървото се свързва с финансовото благополучие, развитието и укрепването на здравето. Освен от дървени аксесоари този елемент в интериора може да бъде представен и от правоъгълни орнаменти, пейзажи и разбира се, живи растения.

Какъв цвят трябва да е декорът? Всички оттенъци на зеленото и светлосиньото. Идеалната форма е правоъгълник.

Къде да са разположени? Само в източния, югоизточния и южния сектор на дома.

ОГЪН

Ако имате творческа професия и сте свикнали да работите „с плам“, елементът огън е особено подходящ за вашия дом. Просто напълнете интериора със свещи, възглавници и килими в топли оттенъци и вдъхновението ви е гарантирано. Този съвет е подходящ за тези, които трябва да се избавят от чувството са самота и умора. „Огненият“ декор усилва аспектите на романтиката в спалнята, но е важно да не се прекалява.

Какъв цвят трябва да е декорът? Червен, пурпурен, оранжев, розов с идеална форма триъгълник или звезда.

Къде да е разположен? В южния, югозападния, североизточния и централния сектор.

ЗЕМЯ

Земята се асоциира с нещо устойчиво, надеждно и стабилно, затова „земният“ декор, на първо място, е необходим на хората, които търсят спокойствие и защитеност. Керамика, жълти възглавнички, килими с пясъчен оттенък и планински пейзажи стоят чудесно в интериора.

Какъв цвят трябва да е декорът? Подходящи са оттенъците на кафявото, бежовото, жълтото, пясъчното, а идеалната форма е квадрат.

Къде да е разположен? Всеки сектор от жилището, освен северния и южния.

МЕТАЛ

Дали ще започнете нов проект, решили сте да подобрите самодисциплината си, или просто се опитвате да преборите мързела, ще ви е по-лесно, ако в дома си имате медни съдове и предмети и аксесоари с кръгла форма. Оформлението на дома според изискванията на фън-шуй е добър повод да добавите в интериора кръгли полилеи и лампи, които също съответстват на елемента метал.

Какъв цвят трябва да е декорът? Сив, бял, металик. А идеалната форма е кръг или овал.

Къде да бъде разположен? В западния, северозападния и северния сектор.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар