Създайте правила, с които да държите свекървата далеч от семейните дела

Ти лайф за Лекува

Свекървата е като дух, който живее вкъщи, макар че е на другия край на България


Мъжът ми иска да правим всичко така, както мама го е научила. Не, че всичко е лошо, но ме изнервя – имам чувството, че тази жена ми се бърка в семейството“, ядосва се съпруга с повече от 5 години брачен стаж.

Снаха, недоволна от свекървата, е супер скучно клише. Само че в случая това оплакване е типичен пример за прехвърляне на вина. Крив е любимият, крива е „онази жена“, а всъщност една от най-важните семейни работи 5 години не си е свършила тази жена, която се жалва. Според психолозите партньорката трябва да прояви инициатива. Още в началото на връзката да договори правила. Колкото по-рано, толкова по-добре.

Не се притеснявайте да кажете какво искате. Мъжът ви обича и ще спазва правилата, за да ви направи щастлива, обясняват специалистите

Те са нужни на любимия ви, защото той е на непозната територия. Също както децата се чувстват по-сигурни, когато родителите им задават правила, така е и с мъжете, когато започват да живеят с жени.

Американският психолог Стивън Харви, автор на книгата „Действай като жена, мисли като мъж“, съвсем директно обяснява какво става с любимия, ако пропуснете да го информирате за своите правила. „Той ще следва онези, зададени от първата жена, която му е дала ясно да разбере какво е позволено и какво не. Какво прави момчето, когато мама изисква от него да мие ръцете си, преди да седне на масата, да се прибира, преди да се мръкне, да слуша и да се доверява на онази, която го е родила? Естествено, следва най-съвестно правилата. Защото не иска да се сблъсква с евентуалните последствия от неподчинението и неуважението си.“

Е, при задаването на вашите правила действайте елегантно. Все пак не сте му майка, а и любимият ви вече не е момченце. Може да ги въведете с кадифена ръка, не със строгост. Няма нужда да променяте всичко, само и само да не приличате на свекърва си. Глупаво е да „превъзпитавате“ мъж, който при мама е свикнал примерно сам да си глади ризите или цялото семейство да сяда на вечеря точно в 20 часа. Напротив, психолозите твърдят, че през първия месец на връзката и през първите седмици в общия дом ще е много по-умно да научите кои са любимите неща на партньора ви. Като се съобразявате с тях, имате много по-голям шанс той да реши, че вие сте точната жена за него. Променяйте само това, което не смятате, че можете да изтърпите. И пак не забравяйте, че любовта и бракът са изкуство на взаимните компромиси.

В стратегията със създаването и прокарването на вашите общи правила като двойка никога не забравяйте, че е изключителна грешка да критикувате свекърва си. Тя е жената, която е родила и отгледала вашия любим. Признак за лош характер и за липса на здрав разум е да се правите на по-знаеща. Или да се съревновавате с нея. Ако го правите, няма да спечелите, а ще отблъснете любимия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар