Накарайте богинята Фортуна да работи и за вашия късмет

Ти лайф за Лекува

Късметът е под покровителството на богинята Фортуна. В древността й посвещавали хиляди олтари и капища из цялата Римска империя


Изобразявали я в домашните светилища, върху монети, а най-често – върху битови предмети.

И днес вярата в късмета се е съхранила…

За късмет се смята събитие, което човек оценява позитивно и което може да се случи с малка доза на вероятност. Така например, ако бръкнем в кутия с девет черни и една бяла топка и без да гледаме, извадим именно бялата, това е късмет, тъй като шансът според теорията на вероятностите е 1:10. Може да се каже, че ни е провървяло, но само в случай че сме искали да извадим именно бяла, а не черна топка. В противен случай можем да се смятаме за истински неудачници.

Срещат се хора, късметлии по рождение, които в живота изваждат винаги „бялата топка”. Но има и хронични неудачници, които непременно ще седнат на стола със счупен крак в зала с 50 места. С какво се отличават късметлиите от неудачниците?

Психолози провели интересен експеримент, при който няколко хиляди доброволци трябвало да извадят бялата топка от кутията, без да гледат. След това ги разделили според резултатите на „късметлии” и „неудачници” и ги тествали. Изяснило се, че повечето от късметлиите се оказали оптимисти, с весел нрав и вяра в успеха, докато „неудачниците” били песимисти, мрачни хора, невярващи в късмета.

Успехът по-често посещава хората, които вярват в него и го очакват. Старайте се да бъдете оптимисти и вярвайте, че ще постигнете целите си. Мислено се настройте, че вероятността за реализация на очакваното събитие е по-висока от реалното. В случая с кутията с топките, където вероятноста да извадите бялата топка се оценява на 1:10, си кажете: „Или ще извадя бялата, или не”. При такава формула шансовете ви автоматично стават 50:50. Главното е да повярвате в това. По същия начин постъпете и при изпити на конкурсни начала, когато за едно място претендират например сто души. Шансът ви е малък, но променете формулата на: „Или ще ме вземат, или не”, и по-лесно ще се справите с вълнението, ще свалите напрежението и ще се представите в най-добра светлина.

В отношението към късмета се наблюдава освен психологически и енергетичен аспект

Да вземем например радиоприемника. За да чуете по него любимото си предаване, трябва да го настроите на нужната вълна. Подобно нещо се случва и в живота: за да станете участник в определено събитие, трябва да сте „настроени” на вълната на това събитие. В зависимост от хороскопа на раждане хората са настроени на определени вълни и в процеса на живота движението на планетите сякаш върти ръчната настройка на нашия „радиоприемник”.

А можем ли самите ние някак да завъртим копчето на този условен „тунер”, за да се настроим на нужната вълна и да достигнем набелязаната цел? Разбира се, че е възможно. И начините са много. Можете да използвате камъните и кристалите като своеобразни енергетични филтри. Защото всеки камък има собствена честота на тънко ниво и може да ви помогне да привлечете късмета в конкретна ситуация.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар