Интелектуалният насилник може да бъде неутрализиран ето така!

Ти лайф за Лекува

Интелектуалният насилник се отнася пренебрежително с партньора си, защото се смята за по-умен, по-образован, по-компетентен


Той унижава несъзнателно, от високомерие – просто се чувства по-високостоящ. Обикновено е влюбен, но не си дава сметка какво причинява на уж обичания човек със своята изтънчена форма на тормоз.

Точно това е капанът и в него по-често падат жените. Те са склонни да простят, защото вярват, че връзката им се крепи на любов. И дори да оправдаят мъжа, защото наистина признават превъзходството му.

Психолозите съветват да не се примирявате с поведението и на несъзнателния интелектуален насилник

Кажете в прав текст на мъжа, че ви е неприятно да се отнася снизходително към всяко ваше мнение, особено пък в присъствието на други хора. Вие приемате, че той е по-умен от вас. Но наистина умният човек има две важни качества. Той проявява смирение и търпимост към по-малко интелектуално надарените, особено пък ако твърди, че ги обича. Освен това е демократ – не отнема правото им да имат собствено мнение и да го изказват, дори да го смята за глупаво.

Щом мъжът ви обича и несъзнателно упражнява интелектуален тормоз, бързо ще ви разбере и ще промени държанието си. Ако не го направи, по-вероятно е насилник от първия вид, с когото е добре лае по-скоро да се разделите.

Може да проверите партньора си, като някой път артистично му върнете същата монета

Например след някое негово мнение, с което не сте съгласни, вие да го попитате „Скъпи, да не би да дъвчеш дъвка“. Мъжът с чувство за хумор, който ви обича, но неосъзнато проявява интелектуално превъзходство, ще се усети, че пародирате поведението му, и ще се разсмее. Даже ще прояви уважение към креативността ви. Грубият интелектуален насилник ще се вбеси, защото той обича да тормози, но не приема дори лека ирония към себе си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар