Различното дете се нуждае от различно отношение!

Ти лайф за Лекува

Различното дете има нужда от двойно повече внимание и разбиране. Трябва не просто да обясните защо е такова, но да го накарате да не се срамува от външността си


Дъщеря ви е с една глава по-висока от съучениците си. Синът ви винаги знае два пъти повече от тях, обича да чете, не си пада по футбола. Различни са от множеството, но не се чувстват добре от това, а страдат.

Все още са деца. Стремежът да изпъкнеш в тълпата идва в тийнейджърските години. Точно по тази причина пуберите толкова обичат да си боядисват косите в причудливи цветове или да ходят със странни дрехи. Преди това обаче различността се изживява като проблем или даже като нещастие.

Ако в ранна възраст детето ви се отличава като външност, светоусещане, поведение, трябва да го научите да открива положителните страни на нееднаквостта си

Иначе рискувате да страда от ниско самочувствие и да развие комплекси, които цял живот ще му пречат. Даже след като осъзнае, че онова, от което се е срамувало, всъщност е негово предимство.

Така е например с високия ръст, заради който много момичетата в началните класове се чувстват зле. Понеже стърчат не само над съученичките си, ами и над момчетата, се срамуват. Заточват да се прегърбват, за да могат поне донякъде да се слеят с компанията. Обяснете на дъщеря си, че манекенките са с ръст над 175 см. Където и да отиде, високата жена приковава погледите върху себе си. Понеже изглежда по-авторитетно от миньончетата, околните по-често се вслушват в нейните думи.

Едрите момчета обикновено се гордеят, но по-дребните от връстниците си искрено страдат. Ръстът е до голяма степен генетично обусловен. Ниският мъж обаче също може да изглежда добре, щом има стройно тяло. Погрижете се синът ви да се храни рационално и да спортува, за да постигне отлични пропорции. Помагайте му да се научи да общува. Често дребните мъже имат повече приятели и лесно се превръщат в център на компанията, защото никой не ги възприема като заплаха. Могат да се издигнат в обществото благодарение на желязната си воля – показват го съдбите на доста известни личности. Освен това в пубертета нещата често се променят и ниските в детството момчета достигат среден ръст.

Щом момчето ви е високо, но твърде слабо, нека да навакса липсата на мускулна маса чрез подходящи спортове.

Ако детето е твърде пълно, има най-голяма опасност да отнася подигравки от връстниците си. Вземете мерки да намали теглото си. То може да бъде не само социален, но и здравен проблем.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар