Подигравките в училище могат да причинят трайна емоционална вреда

Ти лайф за Лекува

Причина за подигравките може да бъде търсене на вниманието на самата жертва. Но, каквито и мотиви да стоят зад обидните думи – подигравките болят!

Father and daughter (4-5) reading book in bed – Image by © Igor Emmerich/Corbis

Кажете това особено на дъщеря си, защото може да се окаже, че сред неприятните закачки ще изскочи някое гадже. Тийнейджърите би трябвало вече да са достатъчно зрели поне за да не свалят девойки, като ги дърпат за плитките. Но има мъже, които цял живот си остават инфантилни.

Има някои универсални правила в отношенията, но най-ефективно ще помогнете на детето си, ако го предразположите да ви се довери. Тогава ще сте наясно с конкретната ситуация, за да дадете подходящи съвети.

Универсално правило е, че най-доброто решение е игнориране на противника.

Обяснете на сина или дъщеря си, че от конфликт с недoброжелател няма никаква полза. Той ще бъде сразен, ако получи снизходителна усмивка. Напротив – ако разбере, че е успял да уязви обекта на подигравката си, ще се почувства победител.

Когато обърне нещо откъм смешната му страна, тийнът ще обезоръжава противника си

Научете го да умее да се самоиронизира. Това ще му помага винаги когато някой пожелае да го уязви.

Шегувайте се един с друг вкъщи

Може да ви се стори екстремно, но ако намерите добрия подход, има вариант да закалите тийна срещу подигравки, като самите вие му подхвърляте закачки. Да речем, дъщеря ви е доста пълничка. Вероятно взимате мерки по. въпроса, но може да се шегувате добронамерено понякога. Тя знае, че я обичате и по-лесно ще свикне да приема своя недостатък като нещо, което не се отразява върху стойността й като човек. Нека е сигурна, че може да бъде обичана такава и че пълните бедра са проблем само ако тя реши да са проблем.

Окуражавайте тийна да се развива в своите хобита и интереси. Колкото по-добър става в нещо, толкова по-уверено ще е поведението му. Няма по-здрава броня срещу подигравки от самоувереността. Същия ефект ще постигнете, ако му помогнете да се облича по-модерно и да развива общата си култура. Мотивирайте го и да се осмели в нещо. Дали ще скочи с бънджи, или ще покани съседката на кино, усещането, че има смелост, също ще му даде самочувствие.

Забравете да ходите в училище, за да се разправяте със съученици, които му се подиграват, да се оплаквате на родителите им или на учителите, колкото и да страда детето ви. То е вече голямо и ще го изложите още повече, ако тръгнете да се оправяте вместо него.

Покажете му увереността си – вие нямате съмнение, че само ще се справи със ситуацията. Най-малкото ще престане да й обръща внимание, защото тези хора са временно в живота му. И не спирайте да работите за повдигане на самочувствието му.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар