Ето как да накарате малкото дете да заспива само бързо и без вас!

Ти лайф за Лекува

На 10 месеца трябва да оставите бебето да заспива само в стаята си. С всеки изминал месец след това ще ви става все по-трудно

Father and daughter (4-5) reading book in bed – Image by © Igor Emmerich/Corbis


Освен че ще трябва да се борите с възмутените му викове и с плача, ще се налага и да го връщате в леглото, от което ще е напълно в състояние да се измъкне, прескачайки преградата.

Има няколко начина да свикне, а кой ще изберете зависи от възпитателните подходи и от търпението ви.

Сложете детето в леглото, почетете малко или разкажете приказка. После обяснете, че ще излезете от стаята, но ще бъдете наблизо. Целунете го, кажете му обичайното пожелание за лека нощ и напуснете. Ако се изправи в креватчето, започне да протестира и да плаче, идете веднага при него, сложете го да легне, отново му пожелайте лека нощ. И така, докато заспи. Вероятно ще се наложи да правите това много пъти всяка вечер. Постарайте се да запазите пълно спокойствие, но не отстъпвайте. Не го вземайте от леглото и не оставайте при него, докато . заспи. Накрая ще свикне.

Вторият метод иска поздрави нерви. Когато детето започне да вика или плаче, първия път се върнете веднага, погалете го, успокойте го и напуснете стаята. Ако ситуацията се повтори, вече изчакайте 5 минути и отново го утешете за кратко. Всеки път увеличавайте с по 5 минути времето, през което си правите оглушки. Първия ден това не бива да продължава повече от 15 минути. Ако детето пак протестира, останете при него и четете приказка, докато заспи. Втората вечер увеличете на 20 минути. Постепенно стигнете до 30 минути. Накрая детето ще се предаде и ще започне да заспива само.

Родителите, които не издържат толкова дълго сърцераздирателни викове, може да си купят пясъчен часовник за 3 минути – от тези, които отмерват препоръчителното време за миене на зъби

Първата вечер влезте да успокоите детето, след като сте го оставили само 3 минути, после увеличете интервала на 6 минути. Следващите вечери постепенно стигнете до 9 минути, преди да останете в стаята и да четете приказка.

Методът „Целуни ме“ се основава на обещанието

Сложете детето в креватчето и го целунете. Обещайте, че ще се върнете след минута и ще го целунете още веднъж, ако главичката му е на възглавницата. След малко пак идете в стаята и дайте целувка. Ако се опита да стане, го притиснете нежно назад и му кажете, че ще го целунете пак, ако остане в леглото. Правете всичко като игра. Бъдете търпеливи, защото вероятно ще дадете няколко десетки целувки.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар